Hopp til innhold
Forside / nyheter / 102 000 hjertesukk fra Pasientoppropet
Støtt oss

102 000 hjertesukk fra Pasientoppropet


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 24.06.2022 / Oppdatert: 24.06.2022


- Vi har med oss nesten 102 000 hjerter som symboliserer hvert hjertesukk som til sammen blir til et folkebrøl for tilgang til nye medisiner, sa Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross ved overleveringen av underskriftene fra Pasientoppropet.

Norge bruker lengre tid enn land som Danmark, Sverige og England på å ta i bruk nye behandlinger. Det får store konsekvenser for pasientene.

Sterkere sammen

46 pasientorganisasjoner sluttet seg til kampanjen Pasientoppropet med Kreftforeningen i bresjen. Medlemmer i NRF og de andre organisasjonene viste stort engasjement og signerte oppropet som til slutt viste 102 000 signaturer.

Torsdag 23. juni ble signaturene overlevert Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Fagsjef for interessepolitikk i NRF, Ann Kristin Bakke, var til stede ved overleveringen.

– Det er flott at NRF står sammen med andre pasientorganisasjoner om dette viktige oppropet. Nå forventer vi at helseministeren følger opp, sier Bakke.

Opprop med en klar forventning

Med Pasientoppropet forventer og forlanger vi at norske pasienter skal få tilgang til den beste behandlingen snarest etter at den er tilgjengelig på markedet. Det er ikke tilfellet i dag. Det norske systemet for godkjenning av nye medisiner og metoder er blitt en propp.

Les mer om saken i kronikken i Aftenposten.