Hopp til innhold
Forside / nyheter / 5 gode råd til deg med muskel- og skjelettplager
Støtt oss

5 gode råd til deg med muskel- og skjelettplager


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 04.12.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Alle som går rundt med smerter i muskler eller skjelett bør oppsøke lege. En av fire nordmenn har vondt i muskler og skjelett. Mange av disse vet ikke at de har en revmatisk diagnose.

1. Oppsøk lege så tidlig som mulig. Be om henvisning til spesialist dersom fastlegen og du ikke finner ut av problemet. Det finnes over 200 revmatiske diagnoser og mange ulike former for behandling, både medikamentell og ikke-medikamentell. Følg opp med fastlege eller spesialist dersom effekten av planlagt behandling uteblir.

2. Trening/mosjon/bevegelse er den viktigste ikke-medikamentelle aktiviteten du selv kan gjøre eller få hjelp til fra en fysioterapeut. Riktig trening kan ha stor helseeffekt og redusere behovet for annen behandling.

3. Riktig kosthold har stor effekt for mange. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, alkohol, salt og sukker.

4. Meld deg inn i Norsk Revmatikerforbund (NRF). Her lærer du mer om hvordan du kan leve godt med sykdommen og om dine rettigheter. Du møter mange i samme situasjon og får mange relevante medlemsfordeler. Du får hjelp til å være en god helseminister i eget liv!

Medlemskap er nå gratis ut året!

5. Snakk med likepersonene i NRF og få råd om sykdommen. Ring NRFs hjelpetelefon på 22 54 71 80 og snakk med noen som har lang erfaring med å leve med en revmatisk diagnose.

Bli medlem!

Sms NRF Medlem til 2474

Bli medlem Medlemsfordeler