Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Dagstur til Oscarsborg 22. juni 2016
Støtt oss

Dagstur til Oscarsborg 22. juni 2016


Skrevet av: Sølvi Engell Iversen / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 01.02.2017

Aktivitet: For medlemmer lokallag


Sommertur 22. juni 2016

Det var her det skjedde 9. april 1940 kl 04.21. «Den ensomme kommandant» oberst Birger Kristian Eriksen ga ildordre og den tyske krysseren «Blücher» ble senket. Dette ga Konge, Regjering og Storting anledning til å forlate Oslo og ta opp forsvarskampen.

Oscarsborg Festning har en dramatisk og stolt historie. I museet, som befinner seg i borgen, formidles historien og utviklingen fra Christian IV`s ordre om et blokkhus i 1628 til ferdigstillelse av festningsverket slik vi kjenner det i dag i 1856. Museet tar også for seg moderniseringsprosessen fra slutten av 1860-årene og fram til 1905 da festningen var på sitt største. Og ikke minst krigshistorien.

Avreise fra avtalt Larvik kl 08:00. Vi kjører til Horten og tar Bastø Fosen over til Moss fortsetter direkte til Drøbak hvor vi skal ta båt ut til Oscarsborg festning som ligger på en frodig øy midt ute i Drøbaksundet. Vel fremme (båt tur tar ca 15 minutter) skal vi spise en deilig lunsj før vi møter guiden vår for dagen. Her skal vi få en flott omvisning i festningen og torpedobatteriene før vi tar båten tilbake.

I Drøbak finner man Nordens eneste helårsåpne julehus. Vi gjør et stopp og går litt rundt på egenhånd før vi setter oss tilbake i bussen og kjører over grensa til Strømstad der vi tar en av Color Line båtene over til Sandefjord.

Vi nyter overfarten med middags buffet, shopping og avslapning siden vi har plassene i restauranten til disposisjon nesten helt frem til Sandefjord.

Pris pr person ved minimum 30 betalende kr 1250,-.

Larvik revmatikerforening sponser sine medlemmer med kr 350,-.
Prisen blir kr 900,- for medlemmene og kr 1250,- for ikke medlemmer.

Prisen inkluderer:

– Ferje Drøbak – Oscarsborg t/r

– Lunsj på Oscarsborg

– 2 timers guiding på Oscarsborg med lokal guide

– Båt Horten – Moss

– Overfart med Color Line Strømstad – Sandefjord

– Middags buffet om bord på Strømstad-Sandefjord fergen

Arrangør: Tele-tur AS