Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Energigiverne – Vil du bli kursleder?
Støtt oss

Energigiverne – Vil du bli kursleder?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 18.10.2017

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: For nøkkelpersoner og entusiaster, Instruktørkurs


Ønsker du å hjelpe andre med kronisk utmattelse med å få en bedre hverdag? I samarbeid med Torkil Berge og Elin Fjerstad inviterer vi til opplæringskurs for personer som vil lede et likepersonsledet selvhjelpskurs.

Målgruppe

Likepersoner godkjent av NRF. Gjerne erfaring med vedvarende utmattelse, og et bearbeidet forhold til dette. Du bør ha erfaring med undervisning/samtalegrupper tidligere. Du må være motivert til å ta initiativ til- markedsføre – gjennomføre – og evaluere samtalegruppe-samlingene som pr i dag går over 6 ganger.

Hensikt og mål med kurset

NRF vil tilby mennesker med revmatisk sykdom likepersonsbaserte mestringsgrupper som skal bidra til en bedre hverdag med utmattelse og der deltakerne møter andre i samme situasjon.

Kursbeskrivelse

Sammen med psykologene bak boken Energityvene, Torkil Berge og Elin Fjerstad, skapes det tilbud til hjelp for personer som lever med kronisk utmattelse i form av et likepersonsledet selvhjelpskurs.

Om selvhjelpskurset du som kursholder blir lært opp i:

Selvhjelpskurset gir kunnskap om kronisk utmattelse, og lærer deltakerne konkrete mestringsstrategier som styrker mulighetene for å få en bedre aktivitetsbalanse og mer overskudd. Selvhjelpskurset følger et fastsatt kursmateriale som gruppen følger.

Selvhjelpskurset arrangeres av lokallaget, og strekker seg over 6 møter à 2 timer. Det er plass til 5 – 8 deltakere på et kurs. Kurset er godkjent med studieplan i FUNKIS, og kan rapporteres som likepersonsarbeid.

Hvor og når?

  • Sted: Thon Hotel Slottsparken
  • Dato: Fredag 9.feb fra ca 13.00 til søndag 10. feb. ca kl 16.00

Påmelding

Praktisk informasjon

  • Kursavgift/Egenandel: kr. 3.200,-  inkluderer reise, opphold og kursmateriale
  • Kursansvarlig: Gunvor Sørli, gs@revmatiker.no, tlf. 465 00 861
  • Påmeldingsfrist: 28. desember 2017
  • Kontaktinformasjon: Gunvor Sørli, gs@revmatiker.no
  • Utfyllende opplysninger kommer i Velkomstbrevet etter påmeldingsfristen er utløpt
  • Ikke bestill reise før kursplass er bekreftet
  • Antall kursdeltakere: Maksimum 20, minimum 10
  • Forelesere/kursholdere: Elin Fjærstad og Torkil Berge, begge fra Diakonhjemmet

God erfaring

NRF arrangerte dette kurset for første gang høsten 2106. Det har vært en suksess for dem som har gjennomført sine selvhjelpskurs i lokallaget etterpå, mange er i gang med kurs nummer 2.  Det har også vært etterspørsel etter å arrangere et nytt Kurslederkurs for Energigiverne, – flere ønsker å arrangere dette i sine lokalmiljø.

Marlen Rones fra Rana Revmatikerlag har følgende erfaring fra kurset i 2016:

Dette handler om mestring av utmattelse. Og det er så bra! Mange av oss kjenner til dette med å føle seg fullstendig utmattet. Så utmattet at du omtrent ikke klarer å løfte opp armen din! En utmattelse som ikke lar seg hjelpe av søvn. En utmattelse som gir oss følelse av å ikke strekke til, som gir oss masse dårlig samvittighet! Kjenner du deg igjen? Mange gjør det! Det vi lærte denne helgen handler om teknikker til å takle akkurat dette! Vi lærer først og fremst å forstå utmattelse. Mentale strategier og hvordan vi kan være en støttespiller for oss selv. Det er viktig å ikke sløse bort de krefter vi har! Vi må lære oss å bruke energien vi har på en fornuftig måte. På kurset blir vi opplært til å lære dette videre.

Da vi reiste hjem, reiste vi med et flott opplegg i bagasjen som er skapt for å hjelpe andre som sliter med å vite hvordan de skal takle dette med å være utmattet. Det skal hjelpe andre til å hjelpe seg selv! Fordi det er akkurat dette det skal være; et selvhjelpskurs! Når vi forstår, kan vi lære. Lære å hjelpe oss selv. Få vår hverdag til å bli bedre. Vi er bare en av mange pasientgrupper som har dette problemet. Så vi er glad for å ha fått i gang dette kurset. I Rana har jeg kjørt et kurs i januar i år og alle deltagere var veldig fornøyd! Derfor er jeg nå i oktober i gang med et nytt kurs. Jeg gleder meg!