Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Energigiverne
Støtt oss

Energigiverne


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 01.02.2017

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: Instruktørkurs, Likepersonsarbeid


Ønsker du å hjelpe andre med kronisk utmattelse med å få en bedre hverdag?

Sammen med psykologene bak boken Energityvene, Torkil Berge og Elin Fjerstad, vil vi skape et nytt tilbud til hjelp for personer som lever med kronisk utmattelse i form av et likepersonsledet selvhjelpskurs.

Om selvhjelpskurset:

Selvhjelpskurset gir kunnskap om kronisk utmattelse, og lærer deltakerne konkrete mestringsstrategier som styrker mulighetene for å få en bedre aktivitetsbalanse og mer overskudd. Selvhjelpskurset følger et fastsatt kursmaterial som gruppen følger.

Selvhjelpskurset arrangeres av lokalaget, og strekker seg over 6 møter à 2 timer. Det er plass til 5 – 8 deltakere på et kurs. Kurset er godkjent med studieplan i FUNKIS, og kan rapporteres som likepersonsarbeid.
Vil du bli kursleder?

I samarbeid med Torkil Berge og Elin Fjerstad inviterer vi til opplæringskurs for personer som vil lede en likepersonsledet selvhjelpskurs. I forkant av kurset vil du få tilsendt materialet som du skal gjennomgå før du kommer på kurs.

Som kursleder er det ikke din oppgave å være eksperten som sitter med alle svarene, men å lede en gruppe gjennom det fastsatte kursmaterialet og styre diskusjoner slik at alle kan dele sine erfaringer. Det er ikke et krav at du har egne erfaringer med kronisk utmattelse, men du må være interessert i tema og ha overskudd til å lede en selvhjelpskurs. Det er et krav om at du er godkjent likeperson for å delta på kurset.

Som kursleder forplikter du deg til å arrangere et selvhjelpskurs i ditt lokallag i løpet av høsten 2016.

Sted:

Oslo

Dato

9.-11. september.
Oppstart fredag kl. 17, ferdig søndag kl 15,

Kostnad:

Deltakelse er kostnadsfritt. Reise og opphold dekkes.

Antall kursplasser:

15

Påmeldingsfrist

  1. juni

For å melde din interesse, send en e-post til kku@revmatiker.no
I e-posten skriver du kort om din motivasjon for å bli kursleder, og din erfaring fra tidligere med å lede en gruppe. Husk å avklare med ditt lokallag at du drar på kurset.
Vi vet at mange er interessert i å delta på kurset. Vi kommer derfor til å velge deltakere etter motivasjon og geografisk spredning.