Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Foredrag om betennelsesdempende kosthold – Alta bibliotek 5. desember klokka 18.00
Støtt oss

Foredrag om betennelsesdempende kosthold – Alta bibliotek 5. desember klokka 18.00


Skrevet av: Finnmark / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 01.02.2017

Postet i: Finnmark /


Geir Elde, ernæringsterapeut og fysioterapeut skal holde et foredrag på Alta bibliotek der tema er betennelsesdempende kosthold. Foredraget er åpent for alle, og det er selvfølgelig gratis!

Finnmark fylkeslag ønsker å sette fokus på betennelsesdempende kosthold og inviterer derfor til et foredrag der alle er hjertelig velkommen.

Inflammatoriske revmatiske sykdommer inkluderer blant annet leddgikt, Bekhterev, og inflammatoriske bindevevssykdommer. Disse sykdommene kjennetegnes ved at immunsystemet går til angrep på kroppens egne bestanddeler, og det oppstår betennelse.

Betennelse kan vise seg med smerter, hevelse, varme i huden. Behandlingen består ofte av medisiner, fysisk trening, trening i varmebasseng og fysikalsk behandling. Men også kostholdet kan dempe betennelsestilstander i kroppen. Dette gjelder ikke bare for de som har leddgikt, bekhterev eller andre inflammatoriske bindevevssykdommer.  Betennelsesdempende mat kan bidra til å forebygge flere former for tilbakevendende og langvarige muskelskjelettplager, hjerte- karsykdom og inflammatoriske sykdommer i fordøyelsessystemet og ganske mange andre plager og sykdommer som er vanlig i befolkningen.

Alle er hjertelig velkommen til  Alta bibliotek mandag 5. desember klokka 18.00 til et foredrag som kan være gull verdt for helsen din.

Servering av kaffe og te.

Blåbær