Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Foredrag om betennelsesdempende mat 8. desember i Kirkenes
Støtt oss

Foredrag om betennelsesdempende mat 8. desember i Kirkenes


Skrevet av: Finnmark / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 01.02.2017

Postet i: Finnmark /


Klinisk dietist/ernæringsfysiolog ved Kirkenes Sykehus, Nikolaj Christensen, holder foredrag om «Betennelsesdempende mat» på Pensjonisthuset i Kirkenes, torsdag 8. desember klokka 18.00

Inflammatoriske revmatiske sykdommer inkluderer blant annet leddgikt, Bekhterev, og inflammatoriske bindevevssykdommer. Disse sykdommene kjennetegnes ved at immunsystemet går til angrep på kroppens egne bestanddeler, og det oppstår betennelse.

Betennelse kan vise seg med smerter, hevelse, varme i huden. Behandlingen består ofte av medisiner, fysisk trening, trening i varmebasseng og fysikalsk behandling. Men også kostholdet kan dempe betennelsestilstander i kroppen. Dette gjelder ikke bare for de som har leddgikt, bekhterev eller andre inflammatoriske bindevevssykdommer.  Betennelsesdempende mat kan bidra til å forebygge flere former for tilbakevendende og langvarige muskelskjelettplager, hjerte- karsykdom og inflammatoriske sykdommer i fordøyelsessystemet og ganske mange andre plager og sykdommer som er vanlig i befolkningen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Sør-Varanger revmatikerforening og Finnmark fylkeslag.