Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Kurs for nye brukermedvirkere i forskning
Støtt oss

Kurs for nye brukermedvirkere i forskning


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 17.11.2018 / Oppdatert: 19.11.2018

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: For medlemmer lokallag, For tillitsvalgte, Medisinsk, Diagnose, Forskning


NRF ønsker flere med kompetanse som brukermedvirkere i forskningsprosjekter, og som selv ønsker denne kompetansen. En brukermedvirker i forskning er en som er på samme lag som forskerne, og som åpner muligheter for et tettere samarbeid mellom pasientorganisasjonen og forskningsmiljøene, og hvor innspillene fra pasientene er med på å kvalitetssikre og øke relevansen av forskningen.

Medlemmer, tillitsvalgte, pårørende og andre tilknyttet organisasjonen og som ikke allerede har et tilsvarende kurs i brukermedvirkning i forskning, ønskes velkommen til å delta på dette kurset.

Dette er et kurs som brukermedvirkere i forskningsprosjekter bør ha. Kurset gir en forståelse for deler av eller hele forskningsprosessen fra A-Å, fra planlegging av studier, involvering av brukere til å diskutere forskningsresultater, og fører frem til kvalifiserte brukermedvirkere. Kvalifiseringen gir en fin mulighet til blant annet bidra med innspill og påvirke hele eller deler av forskningsprosessen. Det er ønskelig både med deltakere som i hovedsak prioriterer å ivareta egen diagnose, og deltakere som har eller ønsker å tilegne seg et bredere perspektiv i forhold til andre diagnoser.

Brukernes dialog med forskere er viktig allerede på dette kurset, med tanke på å være brukermedvirker i forskningsprosjekter senere. Det gir en helhet og god forståelse for hele forskningsprosessen fra planlegging av studier til vurdering av forskningsresultater. Derfor håper vi at noen personer med forskerbakgrunn, forskningskoordinator, eller andre generelt med kompetanse på området delta vil på kurset. Et fullført kurs i generell brukermedvirkning i regi av NRF eller andre organisasjoner er ikke et krav for dette kurset.

Praktisk info

  • Sted: Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen
  • Tid: 17-18.november 2018.
  • Kurset gir attest, og er i tråd med etablerte kurs som allerede er utviklet i NRF, NKRR, OUS/FORMI, CHARM, FUNKIS, Kreftforeningen, etc.
  • Antall deltakere: 20

Påmelding

  • Meld deg på kurset her: https://goo.gl/forms/QKd2GBH4WGeyILzF2  
  • Påmeldingsfrist: 20.oktober 2018.
  • Egenandel 2000 kr inkl reise hotell, opphold og kurs. (Dekkes av deltageren selv, evt med støtte fra lokal eller fylkeslag.)
  • Har du spørsmål kontakt Arild Nybø, Prosjektkoordinator i NRF. Epost: any@revmatiker.no Tlf: 404 33 210.

Velkommen til et viktig og nyttig kurs i regi av NRF!