Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Årets vinner av BURG-prisen 2021 «Det gylne ledd»
Støtt oss

Årets vinner av BURG-prisen 2021 «Det gylne ledd»


Skrevet av: Line Bülow-Kristiansen / Publisert: 17.11.2021 / Oppdatert: 17.11.2021


Det gylne ledd skal deles ut til en person, organisasjon eller tilsvarende som har gjort en særlig innsats for å bedre situasjonen for barn og unge med revmatisk sykdom. Prisen ble først delt ut på BURGs 25 års jubileum i 2005, og siden har den blitt gitt annethvert år på landskonferansen til BURG Norge.

Avtroppenden styreleder i BURG sentralstyret, Anna Jøsok Bollestad overakk prisen til Hege Koksvik under festmiddagen lørdag.

Anna beskrev i sin tale at årets prismottaker er en dame som vet å ivareta unge med revmatisk sykdom skal i en livsfase som kan oppleves som fin, kaotisk, fremmed og vakker – nemlig svangerskap. Som pådriver og leder av NKSR på St. Olavs gjennomfører hun kurs og informasjon for de som ønsker å bli gravide, er gravide eller etter fødsel. I nominasjonene vi har mottatt sies det at hun er en kunnskapsrik og dyktig leder. Hun er pådriver for å informere unge revmatikere om svangerskap, og det sies at hun lett ofrer en lørdag eller en helg for å holde nyttige og viktige foredrag. Personen som BURG Norges sentralstyret har valgt å tildele prisen » Det gylne ledd» er Hege Koksvik.

Helgen etter landskonferansen var Hege Koksvik med BURG ungdommer i alder 18 -35 år i Bodø for å holde kurs i seksuell helse og svangerskap. Takk Hege for du stiller opp!