Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Appen Smertevenn
Støtt oss

Appen Smertevenn

Smertevenn gjør det enklere å overvåke egen sykdom og hjelper deg med å kommunisere bedre med legen din. Du registrere bare smertene dine i appen, som samler informasjonen, slik at du ser mønstre og kan forstå bedre hva du selv og legen kan gjøre for å påvirke helsen din positivt.

Nyttig å se mønstre i smertene
Smertevenn samler informasjonen du har registrert i en smerterapport, som kan lastes ned og deles med legen din. Slik kan legen enklere forstå hvordan du har det over tid, og hva som er smertetriggere for deg. Dette kan føre til en mer målrettet behandling som på sikt gir deg flere gode dager.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Å planlegge tilrettelegging
Oversikten over smertene dine kan også deles med arbeidsgiver, skole eller barnehage, som et hjelpemiddel når dere sammen skal planlegge tilrettelegging.

Dokumentasjon til NAV-søknaderDet hender med jevne mellomrom at kronisk syke må sende inn søknader til NAV, der ekstrabelastninger i forbindelse med sykdom må rapporteres. Du kan bruke notatfeltet i Smertevenn til å skrive ned ekstrabelastningene, laste ned rapport og legge den ved søknaden.

Hjelp til å planlegge hverdagen
Smertevenn kan også brukes til å planlegge hverdagen. Når du ser mønstrene for sykdommen din, kan du legge planer ut i fra det. Du kan også teste ut for eksempel sammenhengen mellom hva du spiser og når du får vondt. Bare skriv hva du spiser i appens notatfelt, og marker hvor vondt du har. Etter en stund vil du se om det er sammenheng mellom når du får vondt og når du har spist en viss type mat.

Hvis du registrerer i Smertevenn når og hvor du har vondt, så kan du etter hvert se om det er spesielle aktiviteter som gir smerter, eller tiden på dagen du er friskere enn andre osv. Slik kan du lettere planlegge dagen din, og få den hvilen du trenger for å få gjort det du har lyst til.

Smerte-chatten
Appen har også en chattefunksjon der du kan sitte hjemme og chatte om alt du måtte ønske innen revmatisme og helse, med den du selv velger å chatte med. Du kan også spørre revmatologen din om dere begge kan bruke Smertevenn-appen, og at dere kan avtale chatte-tidpunkter om ønskelig.
Smertevenn er gratis og tilgjengelig for alle i Appstore og Google Play. Appen passer for alle som lever med kroniske smerter.
Smertevenn er utviklet av BURG i samarbeid med Norsk Revmatikerforbund og AbbVie. BURG takker også Extrastiftelsen for økonomisk støtte til å utvikle Smertevenn.

 

Fant du det du lette etter?

4 11