Hopp til innhold
Forside / nyheter / Behandlingsreiser avlyses igjen
Støtt oss

Behandlingsreiser avlyses igjen


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 19.01.2022 / Oppdatert: 20.01.2022


Effekten av individuell og tilrettelagt behandling i varme strøk er godt dokumentert. Foto: iStock

Man har pleid å sende om lag 2 400 pasienter og 200 ledsagere på behandlingsreise til utlandet hvert år. Individuell og tilrettelagt behandling i varme strøk er et viktig behandlingstilbud for mange pasientgrupper – og ett av tiltakene våre medlemmer har stor nytte av. Tilbudet har ligget nede siden mars 2020. Nå avlyses også turer første kvartal 2022.

Fra seksjon for behandlingsreiser ved OUS får NRF opplyst at man hadde håpet å starte opp igjen tilbudet nå i januar, men at man på grunn av høyt smittetrykk både i Norge og på Kanariøyene har besluttet å kansellere alle grupper til starten av mars. Mulighet for å starte opp fra medio mars vil fortløpende vurderes.

Alle pasienter som skulle ha reist nå i slutten av januar blir kontaktet av Behandlingsreiser.

NRF er bekymret for konsekvensene for pasientene

Norsk Revmatikerforbund (NRF) har i utgangspunktet forståelse for at Seksjon for behandlingsreiser har valgt å å være føre var og kansellere tilbudet, selv om det kan påpekes at det fremstår litt underlig når smittetrykket er mer eller mindre det samme der som her.

Vi forstår også argumentene bak at tilbudet har ligget nede siden mars 2020, men kommer ikke rundt at vi er bekymret for konsekvensene for pasientene. Våre grupper har ikke bare mistet et godt behandlingsalternativ, de har også mistet andre tilbud som følge av smitteverntiltak. Blant annet har tilgang til fysikalsk behandling og lysbehandling også vært kraftig redusert.

Les tidligere innlegg i Dagens Medisin her >>

Les mer om Statens Behandlingsreiser her >>