Hopp til innhold
Forside / nyheter / Er du klar for å reise i sommer?
Støtt oss

Er du klar for å reise i sommer?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 15.06.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


I år blir det Norgesferie på mange. Her gir vi deg noen tips om hva du bør ha med på ferien.

Hånddesinfeksjon et must! God håndhygiene er veldig viktig for å forebygge mot koronasykdom, og hvis man ikke har såpe og vann tilgjengelig eller er på farten er det lurt å ha med seg hånddesinfeksjon. For eksempel praktiske flasker med gelé eller spray, eller servietter som er pakket enkeltvis og lett får plass i lommen eller i vesken.

Det er også viktig å ikke undervurder solen, når det er sommer og himmelen er klar eller lett overskyet er det fort gjort å bli solbrent! Solen gjør huden eldre og gir deg mer rynker, i tillegg øker risikoen for hudkreft når man blir brent. Mange legemidler gjør huden ekstra følsom for sollys og kjennetegnes ved moderat til kraftig soleksem eller solforbrenning. Du kan spørre på apoteket om dette gjelder dine legemidler. Velg en solkrem med faktor 30 eller mer, og sørg for at du smører nok. Vi anbefaler å bruke ansiktssolkrem som en del av hudpleierutinen din i sommerhalvåret.

Andre ting som også kan være nyttig å vurdere er skal du reise til et område hvor det er flått? Blir du eller noen i familien din fort reisesyk? Kanskje det blir lange turer i fjellet? Hvis du skal på tur eller ut å reise er det alltid et godt råd å ha med seg en førstehjelpsmappe, da er du alltid forberedt hvis det skjer et uhell. Kom gjerne innom Apotek 1 for gode råd.

Vi ønsker deg en riktig fin og aktiv ferie!

Maren Lima Haugen
Farmasøyt