Hopp til innhold
Støtt oss

Sykt Aktiv

Sykt Aktiv er et mestringskurs for deg i alderen 25-55 år som ønsker å leve et aktivt og friskfokusert liv. Endelig kan vi tilby Sykt Aktiv-kurset til personer med revmatisk sykdom og muskel- og skjelettplager i ti ulike fylker.

”Kurset har gitt meg aha-opplevelser og verktøy til å ha et aktivt liv med den helsa jeg har. Jeg gleder meg til å dele dette med flere.”

”Vi vet at mange i denne aldersgruppen ønsker et tilbud som er tilpasset til dem” innen levevaner og økt mestring. Å leve med kronisk sykdom er utfordrende, og det kan være vanskelig å finne balanse i hverdagen. De treningstilbudene som finnes hos kommersielle aktører tar ikke høyde for utfordringene man har som kronisk syk, samtidig som de tradisjonelle treningsaktivitetene i NRF-regi ikke appellerer. Sykt Aktiv-kurset er derfor utviklet med nettopp denne målgruppen for øye.

 • Verktøy for et aktivt liv

  Kurset består av 5 kursdeler, som hver strekker seg over 2 – 2,5 timer. I kurset fokuserer vi på friskfaktorer og du lærer verktøy og metoder som gjør at du kan bruke trening som medisin for å få et bedre liv.

  I kurset jobber vi sammen arbeider med å sette motiverende treningsmål, og lærer hvordan vi kan mestre utfordringer som dukker opp på veien mot målet. Kurset hjelper deg å lære å balansere dine egne behov og helsebegrensninger, med krav og forventninger fra omverden. Du vil møte andre som er i samme situasjon og få hente kraft og inspirasjon gjennom andres erfaringer.

  Gjennom kurset får du verktøy så du kan starte opp en aktivitetsgruppe der du bor. Dette er en mulighet slik at du kan være med å inspirere andre til å ha friskere og mer aktive liv samtidig som du får drahjelp til å nå dine egne treningsmål.

  Kurset skjer i regi av Norsk Revmatikerforbund men du trenger ikke å være medlem for å delta.

 • Frisklivsagenter

  Kurset ledes av frisklivsagenter som selv lever med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager, og som har fått opplæring i å lede Sykt Aktiv-kurs.
  ”Frisklivsagentene er mer enn bare ”vanlige”  kursledere”. ”Vi mener at erfaringsutvekslingen får en annen kvalitet når alle parter vet hvordan det er å ha skoen på. Det åpner opp for en annen type læring, og ikke minst bidra til en økt forståelse av sin egen situasjon. Samtidig er Frisklivsagentene gode rollemodeller. Det betyr ikke at de er overmennesker, men de viser at det er mulig å ha en aktiv hverdag tross kronisk sykdom. Frisklivsagentene vi har i Norsk Revmatikerforbund er veldig flinke.

 • Sykt Aktiv-kurs

  I løpet av 2020 vil det bli arrangert Sykt Aktiv-kurs.  De 10 fylkene er:

  Hedmark, Østfold, Vestfold, Hordaland, Trøndelag, Nordland, Akershus, Møre og Romsdal, Agder, Oslo.

  Dersom du ønsker å delta på et kurs kan du se i aktivitetskalenderen her

  Finnes det ikke Sykt Aktiv-kurs i ditt fylke? ta kontakt med frisklivsrådgiver Ole-Martin Wold på ow@revmatiker.no

Fant du det du lette etter?

You already voted!