Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen / Mestring og Mental Helse
Støtt oss

Mestring og Mental Helse

Å leve med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelett plage har sine utfordringer og overraskelser, med oppturer og nedturer. Det å få en revmatisk sykdom eller muskel- og skjelett-plage, gjør at livet kan bli annerledes enn hva man har sett for seg.

Med kronisk sykdom/plager må du lære å ta hensyn til din egen helse og sykdom. Du må lære deg selv å kjenne og finne ut av hva som må være på plass for at du skal fungere. Det kan være å ta medisiner, å følge et spesifikt treningsprogram for å holde kroppen ved like, holde deg informert og oppdatert om egen sykdom, og å samarbeide med leger og terapeuter slik at din behandling blir best mulig.
Samtidig må du lære deg å finne en ny balanse i livet. Sykdommen gjør gjerne at du trenger mer hvile enn tidligere, og det kan være svingninger i sykdommen med gode og dårlige perioder.

Veldig mange revmatikere har mer smerte, stivhet og mindre energi på vinteren. Det kan bli en lang periode der man gjør mindre og mindre, og dermed forsterker symptomene og blir enda svakere. Iblant føles det som om sykdommen tar veldig stor plass i livet – kanskje til og med all plassen? Da er det på tide å ta grep og finne ut hva du kan gjøre for å få mer livskvalitet.

 • Energibalanse i hverdagen

  Det er meget viktig for alle mennesker å tilpasse sin energi gjennom dagen. For personer med en kronisk inflammatorisk sykdom, kan dette ha en enda viktigere rolle, da denne energien ofte kan ha et mindre batteri.

  I Klar Ferdig Tren kurset kan du lese mer om hvordan du selv kan ta enkle grep om din energi i hverdagen, og prioritere om må-bør-skal aktiviteter til ønsker-vil-har lyst til aktiviteter.

 • Motivasjon

  Uavhengig om hva slags driv du har for å leve sunt, vil denne motivasjonen alltid variere. Det vil komme dager der du aldri kunne tenkt deg å gjøre annet enn å trene, og det finnes dager der å bevege seg, spise sunt eller gå ut døra nesten er uaktuelt. Hvordan skal vi allikevel opprettholde motivasjonen til å ha en sunn livsstil?!

  Klar Ferdig Tren kurset vil gi deg gode verktøy til motivasjon og mestring

 • Visste du at...

  Viste du at…

  Forsking på Artrose sier:

   

   

   

Fant du det du lette etter?

1 2