Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen / Mestre kronisk sykdom / Klar Ferdig Tren / Deltok på et tilpasset Triatlon
Støtt oss

Deltok på et tilpasset Triatlon

NRF og Oslo Triatlon har laget et eget triatlonarrangement tilpasset deg med muskel- og skjelettplager. Lørdag 10. august sto 20 stykker på startstreken i NRF-drakt. Kristine Rein fra Drammen var en av dem. Hun har hatt artrose i mange år og brakk begge beina i en trafikkulykke i 1997. I NRF har hun lært seg å leve godt med diagnosen og trener i basseng fire ganger i uken.

Ble inspirert av NRF
– Det var fylkessekretær i NRF Siv Storlien som inspirerte meg til å melde meg på da de manglet en svømmer. Jeg var betenkt, da jeg ikke er så glad i «villvann», men Siv motiverte meg og jeg ble lovet god hjelp og støtte underveis. Det gikk kjempefint. Da jeg kom ut av vannet følte jeg meg nok mer stolt en de som svømte olympisk distanse. Det var utrolig gøy og jeg unner flere den følelsen. Nå har jeg utfordret to venninner til å delta neste år, sier den uredde drammenseren.

Kristin sitt beste tips er å bare hoppe i det. Ikke være redd for hva andre tenker om dine prestasjoner, men å gjøre det for deg selv for å vise deg selv at du klarer det. Det er så inspirerende bare å kunne være sammen med andre NRF’ere og gjøre noe sammen med andre i samme båt.
Hun har grunn til å være glad og stolt. Det er en bragd å komme i gang med trening når man har en smertefull sykdom. Nyere forskning viser at noe av det beste mennesker med en revmatisk diagnose selv kan gjøre for å få bedre helse, er å trene og spise riktig. Initiativtaker til dette laget var NRFs frisklivsrådgiver, Ole Martin Wold. Han var et stort smil og følte glede og stolthet over deltakerne fra NRF.

Fantastiske deltakere fra NRF
– Det er andre året vi arrangerer dette og det gikk kjempebra. Stemningen var på topp – på tross av dårlig vær. Alle ga 100 prosent, de heiet på hverandre og backet hverandre opp. Jeg er enormt imponert over dem, og er stolt over å ha med en gjeng som gjør dette. Tusen takk til Oslo Triatlon ved Jonas Sundet for at vi fikk denne fantastiske muligheten til å tilrettelegge triatlon for mennesker med revmatisk sykdom. Jeg vil også rette en stor takk til vår samarbeidspartner Novartis for å gjøre dette mulig og ikke minst til de som stilte som hjelpere slik at alle fikk delta på egne premisser, sier frisklivsrådgiver Ole Martin Wold.

Det er håp for alle
Generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund er imponert og gir ros til frisklivsrådgiveren for å ha gjennomført dette arrangementet.
– Dette er et godt eksempel på at selv om man lever med en alvorlig kronisk sykdom, så er det håp for alle som ønsker å bedre sin egen helse. Samtidig er det viktig å ha noe gøy å være med på, sier Slaatten. Hun lover at NRF skal fortsette å satse på positive trenings- og motivasjonsprosjekter for medlemmene.