Hopp til innhold
Støtt oss

Les dette før du begynner

Les teksten og se video før du begynner med hjemmetrening. Det er viktig å tilpasse spesifikt til deg og ditt utgangspunkt.

Ny eller nesten ny

Det er veldig viktig at dersom du ikke trener, er aktiv eller er lite aktiv fra før, så anbefaler vi absolutt ikke å delta på økt hver dag. Er du ny eller relativt ny så begynn gjerne rolig med 1 til 2 økter per uke. Det er viktig at kroppen får tilpasset seg aktivitet. Det kan ta 4-6 uker før kroppen klarer å tilpasse seg ny trening. Det betyr at dersom du ikke trener til vanlig, eller trener 2 ganger per uke, bør du legge til en økt over en stund før du evt øker med en til. Dette gjelder spesielt ved løping.

Kroppen tilpasser seg veldig raskt, også trening, men muskler utvikler seg raskere enn det andre strukturer gjør, som ledd, ligamenter og sener. Det betyr at du bør bruke tid til å bygge deg opp.
Vi anbefaler ingen å begynne med 4 økter per uke.

Tilpasninger og utfordringer

Vi vet at det er mange der hjemme har både få og mange utfordringer med sykdom. Det kan være vanskelig å gå, stå, ligge eller lignende, og da er det viktig at du tilpasser trening og aktivitet. Det er viktig å huske at all aktivitet du får til i hverdagen er bra, og at trening ikke nødvendigvis alltid er «svaret». Det betyr at dersom du får til litt hagearbeid eller husarbeid, er det mye bedre enn ingenting, da all aktivitet er bedre enn ingen. Vi utfordrer deg til å se løsningene fremfor problemene, og delta på øktene der du gjør det du kan gjøre. Betyr det at du bare får gjort litt, eller må tilpasse mye, bør du være stolt over å ha deltatt da du kunne valgt å ikke delta.

Hva skjer med videoene?

Filmene blir ikke borte, slik at dersom det er noen du vil ta igjen, har du selvfølgelig muligheten til det. Vi lager et arkiv på hjemmesiden der du kan gå inn å se på tidligere treningsvideoer. I de aller fleste videoene har vi tilrettelagt for alternative øvelser og tilpasninger du selv kan bruke. Det publiseres mange videoer, så du har mer enn nok av tid til å gjøre alle.

Oppvarming og intensitet

Du må gjerne sette av litt tid til egen oppvarming før du begynner. De fleste videoene har litt kort tid med oppvarming. Dersom du har behov for mer, bør du gjøre det før du setter på video.

Du må styre intensiteten selv, men skal du ha fremgang så må du på sikt øke tempo, ta flere repetisjoner eller gjøre vanskeligere øvelser.

Smerter, vondt eller dårlig

Blir du uvel, svimmel eller lignende underveis i økten anbefaler vi deg å ta en pause eller avslutte økten. Det er ikke uvanlig å bli sliten, men blir du uvell, kval, svimmel eller lignende bør du passe ekstra godt på.

Dersom du får smerter og eller hevelse i etterkant av treningen, bør du justere intensiteten i treningen. Det er helt normalt å bli stiv og støl dager etter trening, men dersom dette vedvarer over tid kan det tyde på at du har begynt for hardt.