Hopp til innhold
Støtt oss

Alternativ trening

Alternativ trening er blant annet viktig for å ha variasjon i treningen, men også for å oppdage og bruke alternativer til der diverse smerter eller en eventuell skade hindrer deg i å delta på aktiviteten. Som revmatiker og muskel og skjelett plaget handler det ofte om å tilpasse aktiviteter til sitt eget utgangspunkt, men kan ofte møte på utfordringer som gjør at det ikke er enkelt å finne aktiviteter eller treningsmetoder som kan tilpasses.

Tilpasning handler ofte om kunnskap til å finne en aktivitetsmetode som gir deg tilnærmet samme ønsket resultat som den planlagte aktivitetsformen du egentlig skulle gjennomføre. Først og fremst er det viktig å lage seg en liten oversikt, og denne oversikten bør inneholde følgende:

  • Hvilke aktiviteter kan jeg gjennomføre?
  • Hvilke aktiviteter kan jeg gjennomføre med veiledning?
  • Hvilke aktiviteter kan jeg ikke gjennomføre?
    • Hva gjør at jeg ikke kan delta?
    • Kan det gjøres tilpasninger slik at jeg kan delta?
  • Hvilke aktiviteter ønsker jeg å gjennomføre?

Sirkeltrening:

For å velge nivå på sirkeltreningen bør du følge nivåinndelingen for generell styrke litt over.

Vi anbefaler at du prøver deg på nivå 1 først. Dersom maksimalt antall ganger (repetisjoner) og runder (serier) er enkelt og kroppen føles bra, kan du prøve deg på nivå 2 osv. Sirkeltreningen er også delt inn i nivåer, så begynn rolig og enkelt i starten.

Utholdenhet:

For å velge nivå på utholdenhetsøvelser er det viktig at du begynner rolig og litt forsiktig. Det er enkelt å bli litt ivrig og øke intensitet og varighet for tidlig.

Vi anbefaler at du prøver deg på nivå 1 først. Dersom intensiteten og varigheten er bra, kan du øke til neste nivå neste økt.