Hopp til innhold
Forside / / NRF har nulltoleranse for trakassering
Støtt oss

NRF har nulltoleranse for trakassering


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 08.03.2018 / Oppdatert: 09.03.2018


- NRF skal være en trygg organisasjon. Vi har nulltoleranse for seksuell trakassering og maktmisbruk. Derfor utarbeider vi verktøy mot uønsket atferd i vår organisasjon, sier generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund (NRF).

-#Metoo-kampanjen har vist hvor utbredt det er med seksuell trakassering i alle deler av samfunnet. NRF er en medlemsorganisasjon i vekst, og det forplikter. Vi ønsker at alle skal føle seg trygge hos oss, både som ansatt, tillitsvalgt og medlem. Vi har et spesielt ansvar for nye, unge mennesker. Erfarne tillitsvalgte har fått med seg #metoo-sakene i media og tatt kontakt med administrasjonen for å sikre at vi er proaktive i denne forbindelse. Det er gledelig å se at våre eldre tillitsvalgte ønsker å ivareta de yngre og andre som kan måtte oppleve maktmisbruk på tvers av roller, verv og stilling. Vi utarbeider derfor verktøy som nye etiske retningslinjer og varslingsplakat for å forhindre slike saker, forklarer Granaas.

Alle skal føle seg trygge til å melde fra om eventuell opplevd trakassering i NRF. Vi vil slå hardt ned på en slik oppførsel.

– Vi ønsker ikke en ukultur med trakassering, og vi vil slå hardt ned på en slik oppførsel. Derfor utvikler vi verktøy for de som kan bli utsatt for trakassering, og for de som har mistanke om overgrep som rammer andre enn seg selv. Det handler om å vise respekt for andre mennesker og sørge for at NRF skal være en god og trygg organisasjon, sier Granaas.

De etiske retningslinjene vil bli sendt ut i organisasjonen så snart disse er godkjent, og varslingsplakaten finner du her.