Hopp til innhold
Forside / / Dagstur Oscarsborg
Støtt oss

Dagstur Oscarsborg


Skrevet av: Sølvi Engell Iversen / Publisert: 03.05.2016 / Oppdatert: 16.09.2016


Bli med på Dagstur til Oscarsborg 22. juni .......

Det var her det skjedde 9. april 1940 kl. 04.21. «Den ensomme kommandant» oberst Birger Kristian Eriksen ga ildordre og den tyske krysseren «Blücher» ble senket. Dette ga Konge, Regjering og Storting anledning til å forlate Oslo og ta opp forsvarskampen. Dette er en spennende krigshistorie.

Avreise fra jernbanestasjonen i Larvik kl. 08.00. Vi kjører til Horten og tar Bastø Fosen over til Moss og fortsetter direkte til Drøbak hvor vi skal ta båt ut til Oscarsborg festning som ligger på en frodig øy midt ute i Drøbaksundet. Vel fremme (båttur tar ca. 15 minutter) skal vi spise en deilig lunsj før vi møter guiden vår for dagen. Her skal vi få en flott omvisning i festningen og torpedobatteriene før vi tar båten tilbake.

I Drøbak finner man Nordens eneste helårsåpne julehus. Vi gjør et stopp og går litt rundt på egenhånd før vi setter oss tilbake i bussen og kjører over grensa til Strømstad der vi tar en av Color Line båtene over til Sandefjord.

Vi nyter overfarten med middags buffet, shopping og avslapning siden vi har plassene i restauranten til disposisjon nesten helt frem til Sandefjord.

Pris pr. person ved minimum 30 betalende kr 1250,- (ikke medlemmer).
Medlemmene blir sponset med kr 350,-, da blir prisen kr 900,-.

Prisen inkluderer:

  •  Ferje Drøbak – Oscarsborg t/r
  •  Lunsj på Oscarsborg
  •  2 timers guiding på Oscarsborg med lokal guide
  •  Båt Horten – Moss
  •  Overfart med Color Line Strømstad – Sandefjord
  •  Middags buffet om bord på Strømstad-Sandefjord fergen
  •  God turbuss med hyggelig sjåfør