Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Vestfold / AVLYST ! Tur til Fossesholm og Blaafarveværket 14. september
Støtt oss

AVLYST ! Tur til Fossesholm og Blaafarveværket 14. september


Skrevet av: Larvik revmatikerforening / Publisert: 03.05.2019 / Oppdatert: 02.09.2019


TUREN ER AVLYST GRUNNET LITEN INTERESSE!

Avreise fra Larvik jbs med snuta mot Hokksund og til Vestfossen for å besøke Fossesholm Herregård. Fossesholm Herregård er en kulturell perle for hele familien. Den gamle hovedbygningen er i dag museum hvor du kan nyte de vakre interiørene fra gårdens storhetstid på 1700-tallet. Vi får en omvisning som tar oss med noen hundre år tilbake i tid. Resten av gården byr på dukkeutstilling, hjemmefrontmuseum og skiftende kunstutstillinger, her er også brukskunstbutikk (åpnes etter avtale) og en liten kafé hvor vi får servert litt formiddagsmat.

Neste stopp i dag blir i Åmot. Blaafarveværket er det gamle industriområdet langs elven Simoa som gjennom 50 år er forvandlet fra en samling falleferdige bygninger til en av Norges best besøkte turistattraksjoner med industrihistorie, kunstutstillinger og opplevelser for alle generasjoner i grønne omgivelser.

Vi starter besøket med en omvisning i kunst utstillingen. Årets utstilling «Fornemmelser for natur» med billedkunstnerne Lul Krag og Tone Indrebø, har en naturlig tilknytning til Blaafarveværkets eget vakre landskap. Begge kunstnere bruker naturinntrykk aktivt i sin kunst. Den Blå Butikk er nesten et must å innom når vi først er på stedet. Nordens største utvalg av koboltblått glass finner du her på Blaafarveværket. Omgitt av en historisk utstilling med porselen og glass er dette virkelig en butikk å drømme seg bort i. Før vi reiser hjem setter vi oss ned i felleskap og spiser middag i hyggelig lag på Blaafarveværket.

Pris pr pers ved 25 betalende: 1200,-. Medlemspris kr 850,-

Pris pr pers ved 30 betalende: 1150,-. Medlemspris kr 800,-

Inkludert i prisen:
Topp turbuss med dyktig sjåfør
Bompenger
Inngang, omvisning og formiddagsmat på Fossesholm herregård
Inngang og omvisning i Kunstutstillingen på Blaafarveværket
Middag på Blaafarveværket

Vi tar forbehold om prisendringer og ledigkapasitet fra leverandører da ingen ting foreløpig er bestilt.

Påmelding til Sølvi 909 43 889 eller Cathrine 452 45 608 eller mail: larvik.vf@revmatiker.org