Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Buskerud / Hva skjer med NRFs behandlingssenter/hotell Reuma-Sol i Spania?
Støtt oss

Hva skjer med NRFs behandlingssenter/hotell Reuma-Sol i Spania?


Skrevet av: drammenbekht.bu@revmatiker.org / Publisert: 26.07.2020 / Oppdatert: 17.10.2022


Rauma-Sol HVA NÅ ?

Det har vært mye usikkerhet rundt NRFs eget behandlingssenter og hotell i Spania denne sommeren. VG laget for kort tid siden en sak om at stedet er slått konkurs. For at du som medlem skal ha mest mulig oppdatert informasjon om hva som skjer har vi laget et nyhetsbrev med saker som forklarer situasjonen.

Kort status på situasjonen rundt Reuma-Sol

Organisering av Reuma-Sol
Reuma-Sol er organisert i to selskap. Ett selskap er et driftsselskap, som driver behandlingssenteret og hotellet. Det andre selskapet er et eiendomsselskap som eier bygningene der behandlings- og hotellvirksomheten drives. Selskapet som driver behandlingsstedet/hotellet har hatt sine inntekter fra betalende gjester, mens eindomsselskapet har hatt leieinntekter fra driftsselskapet.

Dagens status
Det ble begjært oppbud av driftsselskapet til Merkantilretten i Alicante 29. juni. Selskapet er nå under konkursbehandling i Spania.

Eiendomsselskapet er ikke begjært konkurs. Men ettersom driftsselskapet ikke lenger betaler leie, har eiendomsselskapet ikke inntekter og er dermed insolvent. Det er i konkurskarantene og forhandler nå med kreditorene, samtidig som man forsøker å finne løsninger for eiendommen.

Mulige løsninger
Langtidsutleie av hele eiendommen til noen som vil drive hotell/behandlingssted hvor også NRFs medlemmer får et tilbud.

Investorer med frisk risikovillig kapital som ønsker å jobbe sammen med NRF om ny oppstart for Reuma-Sol (eventuelt et nytt selskap under NRF-hatten).

Frivillig salg av eiendommen til å dekke all gjeld og få ut restkapital til NRF som skal brukes til medlemmenes beste (det krever et landsmøtevedtak).

R-magasin-artikkel: fra offensiv satsing i 2000 til nedtur i 2020

Reuma-Sol behandlingssenter like utenfor Alicante i Spania, er slått konkurs. Behandlingssenteret er eid av NRF og skulle ha feiret 20 års-jubileum til høsten. Pengene tok slutt. Hva skjedde egentlig?

Forbundsleder Kjerstin Fjeldstad var med å kjøpte eiendommen som ble utviklet til det Reuma-Sol mange kjenner i dag. I dette intervjuet i R-magasinet, drar hun oss gjennom historien og forklarer hva som ikke gikk etter planen.

https://www.revmatiker.no/nrfs-eget-behandlingssted-i-spania-konkurs-hva-skjedde-egentlig/