Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Kurs i rulleski
Støtt oss

Kurs i rulleski


Skrevet av: Oslo / Publisert: 29.07.2019 / Oppdatert: 17.10.2022


Kurs i rulleski

Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund har fått støtte fra Extrastiftelsen, for å ha kurs i klassisk langrenn på rulleski. Vi har derfor inngått samarbeid med Skiforeningen, som skal holde disse kursene for oss. Skiforeningen har svært god erfaring med å tilby rulleskikurs. Deres instruktører utdannes i samarbeid med Skiforbundet og kan instruere både nybegynnere og de som er ivrige deltagere i turrenn.

(Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen)

Det vil bli holdt to kurs og begge kursene vil bli gjennomført på Holmenkollen skiarena. Vår frisklivsagent Jan Halvard Relbe-Moe vil være deltakernes kontaktperson og vil være til stede på begge kursene.

  • Nybegynnerkurs: Oppstart tirsdag 03.09.19. klokken 17.30-19.15.
  • Litt øvet/viderekommende: Oppstart tirsdag 03.09.19 klokken 19.30-21.00.

Begge kursene har en varighet på 90 minutter. Kursene vil foregå på følgene datoer 03.09.18, 10.09.18, 17.09.18, 24.09.18. Oppmøte er ved statuen av Kong Olav på oversiden av tribunene. Dere kan se etter et orange beachflagg.

Prisen for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 500,- for å delta på et kurs.

Pris for ikke medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 1000,- for å delta på et kurs.

Veil pris på dette kurset er 2780,-

Det er plass til 10 stykker på hvert kurs. Så førstemann til mølla gjelder. Har du ikke rulleski og staver, vil du kunne få låne dette. Men du må ha med skisko og sykkelhjelm. Skal du låne rulleski, må skoene dine passe til Rottefella NNN binding. Da det er dette som sitter på rulleskiene.

Du melder deg på ved å følge denne linken: https://forms.gle/FKTvhPhrVTNgHqJTA

Nybegynner:
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski på en trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før tiden blir brukt til å øve på de ulike teknikkene. Kurset vil også ta for seg en grundig gjennomgang av de tre hovedteknikkene i klassisk. Diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking.

Litt øvet:
Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om teknikk og klarer å bremse/svinge på rulleski. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått fra litt til mye på rulleski uten å ha tenkt så mye på teknikk. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, lavere energiforbruk og generelt en bedre opplevelse av turer på rulleski.

På kurset for litt øvet vil de to første gangene være i klassisk teknikk. Hvis kurs deltakerne ønsker, vil de to siste dagene være i skøyteteknikk. Man vil da få låne rulleski til skøyting.

I tillegg vil vi gå igjennom sikkerhet ved å gå på rulleski når man ferdes langs trafikkerte veier. Instruktørene legger vekt på en grundig gjennomgang, slik at du blir tryggere på rulleski.

Teknikk er en viktig faktor for å kunne gå energieffektivt på ski. Det har skjedd store endringer de siste tiårene. Deltakere på langrennskurs opplever ofte at balanse er en utfordring. Stabilitet, trygghet og balanse vil dermed bli gjennomgått i skispesifikke øvelser. Derfor er det å lære å gå på rulleski en fin ting å lære, fordi man blir mer oppmerksom på hvordan man står på rulleskiene.

Mesteparten av instruksjonen vil foregå gruppebasert, men individuelle tilbakemeldinger danner grunnlaget for hver enkelt deltaker sine spesifikke arbeidsoppgaver fremover. Kroppsposisjon, rytme og blikk vil være med på å gi bedre flyt i sporet.

Ta hensyn til egen helse, fysisk form og ferdighetsnivå. Pauser underveis er helt greit, ta gjerne med litt drikke