Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Trøndelag Sør / Infomøte om helsereisen «Aldri Sur På Helsetur»
Støtt oss

Infomøte om helsereisen «Aldri Sur På Helsetur»


Skrevet av: Oppdal / Publisert: 03.11.2018 / Oppdatert: 17.10.2022


Oppdal og Rennebu Revmatikerforening planlegger helsereise til Pernu i Estland. Målet er en helsereise til god pris for våre medlemmer med behandlinger for bedre helse.

Bilde lånt fra Tervis Medical Spa hjemmeside, http://www.spatervis.ee/loogastus_ravino/gallery/spa_g11

01. oktober arrangerte Oppdal og Rennebu Revmatikerforening informasjonsmøte vedrørende Helsereise til Pernu i Estland. Gjest var Torstein Gustad som var invitert for å orientere om reisen og destinasjonen.

Total reiselengde  vil bli på 13 dager. Destinasjonen er Tervis Helsehotell i Pernu, les mer om hotellet her

Helsehotellet Tervis er et nyrenovert hotell med til sammen 540 sengeplasser. Pernu blir hver sommer åpnet som «Sommerhovedstaden» av selveste presidenten, og innehar den tittelen i 3 måneder. Stedet smykker seg blandt annet med en 18 mil lang badestrand.

Turen starter på Melhus, med flere stopp for å ta med påstigende passasjerer. Første stopp blir en kaffepause på Storlien, før turen går videre til Sundsvall, og turens første overnatting.  Dagen etter går ferden videre til Stockholm. Derfra går ferden med båt over til Tallin, og strake veien til Pernu.

Etter ankomst og registerering vil alle få tildelt tid med lege for gjennomgang av sykehistorie og behandling, slik at legen sammen med annet helsepersonell kan vurdere hvilke behandlinger ved helsehotellet som vil gi hver enkelt størst mulig utbytte. Opplegget er ikke fastlåst, og kan endres ved behov etter konsultasjon underveis i oppholdet.

Alle massørene som er ansatt ved Tervis Helsehotell er utdannet personell, men har lav lønn. Det er derfor verd å nevne at det vil få økonomiske konsekvenser for personellet om pasientene ikke møter til avtalte behandlinger, da de vil bli trukket i lønn. Driks blir høyt verdsatt. Dette er et lavtlønnsland, og som eksempel kan nevnes at hotelldirektøren har en månedslønn på NOK 6000,-

Pernu er en turistby, og det er fremsiden av medaljen som vises frem.

Tervis Helsehotell har gode tilbakemeldinger fra tidligere pasienter, som skryter av en betraktelig bedret helse etter endt opphold.

For en 13-dagers tur er det estimert en pris på ca 8 950,- + 1 500,- i tillegg for enkeltrom. I prisen er det inkludert reise tur/retur, overnatting, 3 måltider pr dag og 3 behandlinger pr dag. Les mer om hvilke behandlinger Tervis Helsehotell tilbyr her

Mat og drikke under bussturen dekkes av den enkelte.  Under oppholdet er det også innlagt en guidet tur.

Våre medlemmer kan hver enkelt søke Frank Laugen Reisefond. I tillegg kan medlemmer som har vært innmeldt i over et år søke ytterligere støtte fra Solidaritetsfondet

Her er det altså lagt ned arbeid i å få en god helsereise til bra pris for våre medlemmer. Mer informasjon vil komme utover, følg med!