Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Nå åpnes det igjen – snart håper vi – august sannsynligvis
Støtt oss

Nå åpnes det igjen – snart håper vi – august sannsynligvis


Skrevet av: Jeanette Hoel / Publisert: 19.07.2021 / Oppdatert: 02.02.2023


Nå åpnes det igjen – snart håper vi – august sannsynligvis

Foto: Illustrasjonsbilde Norsk Revmatikerforbund

Kjære politiker, vet du hvor viktig varmtvannstilbud er for oss med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer? Les hele innlegget her som er publisert i Avisa Oslo (pluss sak).

Kjære politiker, vet du hvor viktig varmtvannstilbud er for oss med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer?

Terapibassenget på Ammerudhjemmet skal stenges, da Kirkens Bymisjon ikke lenger får avtale med kommunen om drift.
For noen år tilbake ble terapibassenget på Diakonhjemmet lagt ned, og nå gjentas historien, men denne gang på Ammerudhjemmet. Og som før, det nedlagte bassenget erstattes ikke med et annet. Nok en gang får revmatikere og muskel- og skjellettplagede i Oslo lide på grunn av byrådets avgjørelse.
For å leve så friske liv som mulig er nok og riktig trening avgjørende for de fleste innenfor disse diagnosene. Og for mange av våre medlemmer er trening i terapibasseng et av de viktigste tilbudene. Dette er trening som reduserer smerte og øker funksjonsnivået samt kan gi en bedre mental helse. I tillegg kan det bidra til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv.
Groruddalen Revmatikerforening er en av flere som har organisert trening i terapibasseng på Ammerudhjemmet. Det er derfor trist at Byrådet ikke ser hvor viktig dette tilbudet er og hvilke resultater det faktisk gir. Vi savner politikernes engasjement og interesse for ivaretakelse av terapibasseng. Det er også viktig å påpeke at bl.a. Groruddalen Revmatikerforening har sørget for å etablere og organisere disse kursene på frivillig basis. Ved å satse på et godt tilrettelagt tilbud der hvor folk bor, gir det våre medlemmer en mulighet til å bidra til fellesskapet.
Ved å tilrettelegge for et godt treningstilbud får vi friskere medlemmer som vil bruke færre kommunale og statlige helsetjenester, og det vil spare stat og kommune for penger.
Vi trenger terapibasseng slik at vi kan få gjennomført den rehabiliteringen man trenger for å leve gode liv. Tilbudet i spesialisthelsetjenesten er bygget ned, under forutsetningen om at kommunene skulle bygge ut sitt rehabiliteringstilbud.
Derfor spør vi politikerne om hvordan de nå skal ivareta dette ved nedleggelse av et ytterlig terapibasseng? Vi ser frem til en redegjørelse!

På vegne av Norsk Revmatikerforbund Oslo Fylkeslag
Jan Halvard Relbe-Moe, fylkesleder