Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Nytt rulleskikurs
Støtt oss

Nytt rulleskikurs


Skrevet av: Oslo / Publisert: 10.08.2021 / Oppdatert: 11.09.2021


Nytt rulleskikurs

Kurset/treningen foregår i Oslo

Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund har fått støtte fra Extrastiftelsen, for å ha kurs i klassisk langrenn på rulleski. Vi vil bruke firmaet Tren Ute som samarbeidspartner. De vil stille med instruktører.

Det forrige kurset ble avbrutt på grunn av Covid-19, så nå prøver vi igjen.

Kurset vil bli gjennomført på Lillomarka skiarena. Vår frisklivsagent Jan Halvard Relbe-Moe vil være deltakernes kontaktperson og vil være til stede på kurset.

  • Nybegynnerkurs: Oppstart onsdag 22.09.21. klokken 18.00-19.30.
  • Påmeldingslink:

Kurset har en varighet på 90 minutter og går over fire ganger.

  • Kursdager er 22.09.21, 29.09.21, 06.10.21 og 13.10.21.
  • Hvor: Lillomarka skiarena, Bergensveien 80, 0963 Oslo.
  • Oppmøte er ved et orange beachflagg.
  • Prisen for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 800,- for å delta på et kurs.
  • Pris for ikke medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 1500,- for å delta på et kurs.

Veil pris på dette kurset er 3200,-

Det er plass til 8 stykker på hvert kurs. Så førstemann til mølla gjelder. Har du ikke rulleski og staver, vil du kunne få låne dette. Men du må ha med skisko og sykkelhjelm. Skal du låne rulleski, må skoene dine passe til Rottefella NNN binding. Da det er dette som sitter på rulleskiene.

Nybegynner:
Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski på en trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før tiden blir brukt til å øve på de ulike teknikkene. Kurset vil også ta for seg en grundig gjennomgang av de tre hovedteknikkene i klassisk. Diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking.

I tillegg vil vi gå igjennom sikkerhet ved å gå på rulleski når man ferdes langs trafikkerte veier. Instruktørene legger vekt på en grundig gjennomgang, slik at du blir tryggere på rulleski.

Teknikk er en viktig faktor for å kunne gå energieffektivt på ski. Det har skjedd store endringer de siste tiårene. Deltakere på langrennskurs opplever ofte at balanse er en utfordring. Stabilitet, trygghet og balanse vil dermed bli gjennomgått i skispesifikke øvelser. Derfor er det å lære å gå på rulleski en fin ting å lære, fordi man blir mer oppmerksom på hvordan man står på rulleskiene.

Mesteparten av instruksjonen vil foregå gruppebasert, men individuelle tilbakemeldinger danner grunnlaget for hver enkelt deltaker sine spesifikke arbeidsoppgaver fremover. Kroppsposisjon, rytme og blikk vil være med på å gi bedre flyt i sporet.

Ta hensyn til egen helse, fysisk form og ferdighetsnivå. Pauser underveis er helt greit, ta gjerne med litt drikke.