Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Rulleskikurs i klassisk langrenn
Støtt oss

Rulleskikurs i klassisk langrenn


Skrevet av: Oslo / Publisert: 19.05.2021 / Oppdatert: 17.10.2022


Rulleskikurs i klassisk langrenn

Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund har fått støtte fra Extrastiftelsen, for å ha kurs i klassisk langrenn på rulleski. Vi vil bruke firmaet Tren Ute som samarbeidspartner. De vil stille med instruktører, samt utstyr.

Det vil bli holdt to kurs og begge kursene vil bli gjennomført på Lillomarka skiarena. Vår frisklivsagent Jan Halvard Relbe-Moe vil være deltakernes kontaktperson og vil være til stede på begge kursene.

 • Nybegynnerkurs:
 • Oppstart onsdag 26.05.21.
 • Klokken 18.00-19.30.
 • Datoer: 26.05.21, 02.06.21 og 09.06.21.
 • Sted: Lillomarka Arena
 • FULLT

 

 • Litt øvet/viderekommende:
 • Oppstart onsdag 26.05.21
 • Klokken 19.30-21.00.
 • Datoer: 26.05.21, 02.06.21 og 09.06.21.
 • Sted: Lillomarka Arena
 • Påmeldingslink

Begge kursene har en varighet på 90 minutter. Kursene vil foregå på følgene datoer 26.05.21, 02.06.21 og 09.06.21. Oppmøte er ved et orange beachflagg.

Prisen for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 500,- for å delta på et kurs.

Pris for ikke medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 1000,- for å delta på et kurs.

Veil pris på dette kurset er 2400,-

Det er plass til 8 stykker på hvert kurs. Så førstemann til mølla gjelder. Har du ikke rulleski og staver, vil du kunne få låne dette. Men du må ha med skisko og sykkelhjelm. Skal du låne rulleski, må skoene dine passe til Rottefella NNN binding. Da det er dette som sitter på rulleskiene.

 • Nybegynner:
  Nybegynnere får innføring i grunnleggende langrennsteknikk. Tilbudet retter seg mot de som har gått svært lite eller ingenting på rulleski. Hensikten er å lære bruk av rulleski på en trygg og god måte. Det blir brukt mye tid på bremseteknikk, balanse og svingteknikk før tiden blir brukt til å øve på de ulike teknikkene. Kurset vil også ta for seg en grundig gjennomgang av de tre hovedteknikkene i klassisk. Diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking.

 

 • Litt øvet:
  Litt øvet-deltakere har noe kunnskap om teknikk og klarer å bremse/svinge på rulleski. På kurset legges det vekt på utvikling og det gis grundig innføring i diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Tilbudet retter seg mot de som har gått fra litt til mye på rulleski uten å ha tenkt så mye på teknikk. Vi vil hjelpe deg til å få bedre flyt, lavere energiforbruk og generelt en bedre opplevelse av turer på rulleski.

I tillegg vil vi gå igjennom sikkerhet ved å gå på rulleski når man ferdes langs trafikkerte veier. Instruktørene legger vekt på en grundig gjennomgang, slik at du blir tryggere på rulleski.

Teknikk er en viktig faktor for å kunne gå energieffektivt på ski. Det har skjedd store endringer de siste tiårene. Deltakere på langrennskurs opplever ofte at balanse er en utfordring. Stabilitet, trygghet og balanse vil dermed bli gjennomgått i skispesifikke øvelser. Derfor er det å lære å gå på rulleski en fin ting å lære, fordi man blir mer oppmerksom på hvordan man står på rulleskiene.

Mesteparten av instruksjonen vil foregå gruppebasert, men individuelle tilbakemeldinger danner grunnlaget for hver enkelt deltaker sine spesifikke arbeidsoppgaver fremover. Kroppsposisjon, rytme og blikk vil være med på å gi bedre flyt i sporet.

Ta hensyn til egen helse, fysisk form og ferdighetsnivå. Pauser underveis er helt greit, ta gjerne med litt drikke

Disse kursene har fått støtte fra stiftelsen DAM.