Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Rulleskikurs med NRF Oslo fylkeslag sin frisklivsagent
Støtt oss

Rulleskikurs med NRF Oslo fylkeslag sin frisklivsagent


Skrevet av: Oslo / Publisert: 22.08.2018 / Oppdatert: 17.10.2022


Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund har fått penger fra Extrastiftelsen for å ha kurs i klassisk langrenn på rulleski. Vår frisklivsagent, som er kursansvarlig, har derfor inngått samarbeid med Skiforeningen som skal holde disse kursene for oss. Skiforeningen har svært god erfaring med å tilby rulleskikurs. Deres instruktører utdannes i samarbeid med Skiforbundet og kan instruere både nybegynnere og de som er ivrige deltagere i turrenn.

(Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen)

Kursene vil bli gjennomført på Holmenkollen skiarena på tirsdager 04.09.18, 11.09.18, 18.09.18, 25.09.18. Første kurs har starttidspunkt klokken 18.00. og andre kurs klokken 19.00 med en varighet på 60 minutter. Oppmøte er ved statuen av Kong Olav på oversiden av tribunene.

Prisen for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 300,- for å delta på et kurs.

Pris for ikke medlemmer av Norsk Revmatikerforbund er 900,- for å delta på et kurs.

Veil pris på dette kurset er 2080,-

Det er plass til 10 deltagere på hvert kurs. Førstemann til mølla gjelder. Har du ikke rulleski og staver, vil du få låne dette. Men du må ha med skisko og sykkelhjelm.

Kurset vil ta for seg en grundig gjennomgang av de tre hovedteknikkene i klassisk: Diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking. Du vil også få innføring i bremsing og svingning på rulleski. I tillegg vil vi gå igjennom sikkerhet ved å gå på rulleski når man ferdes langs trafikkerte veier. Instruktørene legger vekt på en grundig gjennomgang, slik at du blir tryggere på rulleski.

Teknikk er en viktig faktor for å kunne gå energieffektivt på ski. Det har skjedd store endringer de siste tiårene. Deltakere på langrennskurs opplever ofte at balanse er en utfordring. Stabilitet, trygghet og balanse vil dermed bli gjennomgått i skispesifikke øvelser. Derfor er det å lære å gå på rulleski en fin ting å lære, fordi man blir mer oppmerksom på hvordan man står på rulleskiene.

Mesteparten av instruksjonen vil foregå gruppebasert, men individuelle tilbakemeldinger danner grunnlaget for hver enkelt deltaker sine spesifikke arbeidsoppgaver fremover. Kroppsposisjon, rytme og blikk vil være med på å gi bedre flyt i sporet.

Ta hensyn til egen helse, fysisk form og ferdighetsnivå. Pauser underveis er helt greit, ta gjerne med litt drikke

Bindende påmelding til kurset via denne linken: https://goo.gl/forms/k3fFIk8TdQ1VdkP72

Hjertelig velkommen!

NRF Oslo fylkeslag

Frisklivsagent

Jan Halvard Relbe-Moe