Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Skjærgårdens sjømatkurs
Støtt oss

Skjærgårdens sjømatkurs


Skrevet av: Oslo / Publisert: 03.11.2021 / Oppdatert: 04.11.2021


Skjærgårdens sjømatkurs

Sjømat, skjell og skalldyr vil vi jo helst nyte på solfylte sommerdager, men det er om vinteren disse delikatessene er på sitt beste. Dette er et mat- og vinkurs som passer for deg som er nysgjerrig på smaker og har lyst til å lære mer om sjømat og teknikker.

Havet har mye godt å by på, og folket i skjærgården har lenge visst å nyte dette. Bård Greni elsker livet på sjøen i traktene rundt Hvaler og i løpet av kvelden blir det presentert og tilberedt sjømat på mange vis. Det blir klassiske smaker, asiatiske smaker, raw food – og fremfor alt, her lærer man å utnytte råvaren til sitt aller beste. Kvelden avsluttes med mat og vin rundt kjøkkenbordet.

Vi har valgt Kjøkkenet hos Jacobs Majorstuen som samarbeidspartner under disse kursene. På kurset vil Bård Greni lære oss alt om maten vi skal tilberede og spise, samt at Frederik Kolderup skal lære oss om hva vi skal drikke til maten vi lager.

Vi har fått støtte til dette prosjektet av stiftelsen DAM. Så her er det førstemann til mølla som gjelder.

Kjøkkenet hos Jacob’s Majorstuen har etablert seg som en spennende matarena. Vi er glad for at vi igjen kan invitere alle som har lyst til å spise, drikke og lære mer om mat, til et dypdykk i den kulinariske verden. Med bare en glassvegg som skille mellom «Kjøkkenet» og butikken har vi tilgang på byens kanskje beste utvalg av råvarer, delikatesser og spesialiteter fra inn og utland. Og ikke minst, rådgivningen og ekspertisen rundt hvordan varene tilberedes til den beste spiseopplevelsen.

Kursansvarlig er kokk, matformidler, tv-kjendis og mannen bak «Urban Food», Bård Greni. Frederik Kolderup er vinekspert og driver til daglig vinagenturet «Non Dos», som tilbyr et utvalg på mer enn 500 forskjellige viner. Sammen skal disse to inspirere, raust dele sin kunnskap og la dere få lage maten som skal nytes i fellesskap med matchene godt drikke.

Kurset innledes med en velkomstdrink og litt snacks, før Bård går gjennom planen for kveldens retter. Deretter deles kursdeltagerne inn i lag som samarbeider om å preppe, tilberede og anrette maten som nytes i felleskap rundt det store spisebordet, sammen med perfekt tilpasset drikke.

Vår frisklivsagent, Jan Halvard vil være med på kurset og vil være din kontaktperson hos oss.

  • Mat, drikke, instruksjon og alle oppskrifter er inkludert i kursprisen.

Klikk på bildet, så vil du se en video av litt av hva dere vil lære.

 

  • Hvor: Kjøkkenet hos Jacobs Majorstuen.
  • Adresse: Essendropsgate 9, 0366 Oslo
  • Pris for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund: 700,-
  • Pris for ikke medlemmer: 1.600,-

Alle de tre kursene har likt kursinnhold.

  • Kurs 1:
  • Torsdag 6. januar 2022
  • Klokken 17.00 – 22.00
  • Antall plasser: 13 stk.
  • FULLT

 

  • Kurs 2:
  • Tirsdag 18. januar 2022
  • Klokken 17.00 – 22.00
  • Antall plasser: 13 stk.
  • FULLT

 

  • Kurs 3:
  • Tirsdag 1. februar 2022
  • Klokken 17.00 – 22.00
  • Antall plasser: 14 stk.
  • FULLT