Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Akershus / Vi reiser på sommertur fredag 9. juni!
Støtt oss

Vi reiser på sommertur fredag 9. juni!


Skrevet av: Akershus / Publisert: 06.04.2017 / Oppdatert: 06.04.2017


Turen går til “Anno 1721” med Gamlebyen og Fredrikstad !

Vi blir guidet rundt på øya Isegran, fortsetter med ferge over til Gamlebyen, der rundturen avsluttes ved Restaurant Majorstuen, og vi får dagens middag! Etter dette, en time på egenhånd til å utforske gamlebyen. Vi kan bl.a  besøke Kongens torv, Kommandantgården.

Bussen reiser fra Prix i Eidsvoll kl 0800, og stopper på Hammerås og Amfi, Råholt.
Pris medlemmer kr 500.
Pris ikke medlemmer kr 725.
Loddsalg på bussen!
Bindende påmelding til Anne Britt 412 66 444, innen 26. Mai.
Ta med godt humør, og meld dere på!!!!!!

”GAMLEBYEN” I FREDRIKSTAD , grunnlagt av Kong Fredrik II på 1500 tallet er om mulig blitt et enda større reisemål etter innspillingen av Tv-serien “Anno 1700”. Fredrikstad er i dag en av Nord-Europas best bevarte festningsbyer.

lsegrans historie strekker seg langt tilbake i tid, og øya har stått sentralt i Østfold-regionen helt tilbake til middelalderen. Navnet Isegran opptrer første gang i en islandsk krønike i 1287. På denne tiden fortelles det at Isegran var borganlegget til jarlen Alv Erlingsson. Han var sysselmann i Borgarsysle og en mektig mann på slutten av 1200-tallet. Han drev blant annet kapervirksomhet i Skagerak og Kattegat under kriger mot Danmark   og hanseatene. Myten vil ha det til at denne sagnomspunne jarlen skal ha hatt en borg på Isegran. Nå er det aldri gjort funn av denne borgen, ei    heller er det mye kildemateriale fra middelalderen som kan si noe sikkert om det har vært en borg der.