Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oslo / Vil du delta i et spennende bolig prosjekt?
Støtt oss

Vil du delta i et spennende bolig prosjekt?


Skrevet av: Jeanette Hoel / Publisert: 04.10.2020 / Oppdatert: 04.10.2020


Vil du delta i et spennende bolig prosjekt?

Foto: Susan Andrews

-Målet med prosjektet er å undersøke hvordan folk i dag opplever å bo i boligblokker i storbyene Buccarest, London og Oslo. Kartlegge viktige områder som trygghet i hjemmet, velvære, trivsel og helse, forteller Anna Ulrikke Andersen som jobber som forsker i prosjektet. Hun er også studieleder i NRF Østfold og er spesielt opptatt av å få implementert muskel og -skjelletrammede inn i prosjektet. Sluttresultatet av prosjektet skal munne ut i en utstilling.

Hvorfor implementere beboere som er rammet av muskel -og skjelettdiagnoser?

Prosjektet har også en tematikk rundt kronisk sykdom og arkitektur, spesielt rundt muskel -og skjellet diagnoser. Anna Ulrikke viser til eksempler, hvor revmatikere har valgt å installere badekar, eget skap med varmetepper, massasjeputer og andre hjelpemidler.
-Noen har også valgt å legge varmekabler i alle rom.  Dette for å gjøre hverdagen bedre i forhold til sin helse. Det er også interessant å se hvordan revmatikere bruker hjemmet sitt i forbindelse med for eksempel trening. Jeg vet en del bruker trapper til trening og finner de mest kreative løsninger for å henge opp treningsslynger som til tider kan være utfordrende, forteller Anna Ulrikke ivrig.

Prosjektet vil ha stor fokus på ulike velferdssystemer og hvordan det kommer til utrykk i boligblokker.

-Det er viktig for oss å fange opp de småhistorier som forteller hvordan folk faktisk har det i hjemmene sine, sier Anna Ulrikke.

Resultatene skal brukes i en utstilling.

I utgangspunktet skulle det være en reisende utstilling, men på grunn av Covit-19 er planene satt på hold. Den vil derfor i første omgang settes opp i London.
-Målet med denne utstillingen er å snakke med de som besøker den for å høre om hvordan de oppfatter historiene. Er det noen fordommer, er det områder som interesserer de mer og hvorfor har de valgt å besøke utstillingen, forteller Anna Ulrikke.

Hvem kan delta?

Hovedfokuset i prosjektet er beboere i boligblokker i Oslo, men det er åpent for alle på ulike steder i landet og i ulike boforhold. Vi kommer til å sortere ut data, og det som ikke ligger innenfor de kriteriene som er for selve utstillingen, vil senere bli lagt ut på vår nettside. Det er ønskelig å synliggjøre hvordan beboere finner løsninger i sine bosituasjoner. Kanskje de ivaretar viktige momenter som ikke arkitekten har tenkt på, forteller Anna Ulrikke engasjert.
Link til undersøkelsen:   https://www.disobedientbuildings.com/participate-norwegian                                                                             

For mer informasjon om prosjektet gå inn på denne linken:   https://www.disobedientbuildings.com    

Det er også mulig å kontakte Anna Ulrikke på epost: anna.andersen@anthro.ox.ac.uk