Hopp til innhold
Støtt oss

Friluftsliv

Friluftsliv handler om å oppleve glede og mestring i naturen. Du trenger ikke reise til de høyeste fjell eller dypeste daler for å få oppleve naturen. Friluftsliv handler om å komme seg ut i frisk luft. Det kan også være noe helt spektakulært, som vi vet at Norge har å by på. Her finner du eksempler på friluftslivs relaterte aktiviteter og tips til hvor du kan finne de.

Nærmiljø – ut der du bor

En tur i nærmiljø handler om å bruke den naturen som er i ditt nærområdet. Her kan du finne ditt lokale DNT lag. Ønsker du litt tips til en gåtur i ditt nærmiljø kan du se helt nederst på denne siden.

Dagsturer

Innebærer at du er på tur over en dag. Det kan være fra et par timer eller fra morgen til kveld. Det er utrolig mange muligheter.

Tur med overnatting

Det å skulle overnatte krever litt planlegging. Det er for at en skal ha det bet mulig når en er på tur. En lærer som regel mest av å prøve og feile, og det kan være lurt med en overnatting til å begynne med. Det krever litt erfaring for å klare å tilpasse seg på best mulig måte.

Tips og mer informasjon

Tenker du å ta deg en tur men er litt usikker på hva du skal pakke, hvordan du bør kle på deg? Her finner du kanskje svar.

Tenker du å dra på tur et sted i Norge? Her finner du tips til alt av hytter, turer, padling mm.