Hopp til innhold
Støtt oss

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er noe av det beste vi kan gjøre for vår egen helse. Det er kun fantasien som setter grenser på hva du kan finne på. Det aller viktigste er å gjøre aktiviteter en synes er gøy, og ikke være redd for å prøve ut nye ting. Fysisk aktivitet handler om å gjøre noe aktivt med egen kropp. Fysisk aktivitet bidrar også med positive gevinster for helsa.

Aktivitetens tempo eller intensitet bestemmer hvordan opplevelsen av aktiviteten er. Det betyr at dersom du ønsker å gå en rolig tur vil det kanskje oppleves som koselig og lite slitsomt. Dersom en går raskt og kanskje i motbakke, vil en raskt oppleve at det krever mye av deg. Da vil den fysiske aktiviteten fort bevege seg over til trening.

Vi anbefaler alle å drive jevnlig med fysisk aktivitet. Et godt tips er å tilpasse aktiviteten til eget utgangspunkt. Er det første gang på veldig lenge du skal være aktiv, start gjerne helt rolig.

Nesten all bevegelse som krever litt ekstra innsats fra deg kan nesten defineres som fysisk aktivitet. Vi har laget en stor brosjyre med aktiviteter der du kan få inspirasjon. Brosjyren finner du her!

For BARNA

Her finner du tips til deg som har lyst å ta med barna på en sykkeltur. Se tips her!