Hopp til innhold
Forside / Om NRF / For tillitsvalgte / Trening og mestring / Frisklivsagenter / Planlegging av Sykt Aktiv kurs
Støtt oss

Planlegging av Sykt Aktiv kurs

Det er veldig viktig å planlegge godt før en skal arrangere et kurs. Enten om det er i regi av fylkeslaget eller i samarbeid med frisklivssentralen.

Her vil du finne følgende dokumenter:

 • Sjekkliste gjennomføring av kurs
 • Hvem skal man ta kontakt med?
 • Samarbeidsmodellen med frisklivssentralen
 • «Hei, frisklivssentral» (et dokument som kan sendes til frisklivssentralen
 • «Hei, Frisklivsagent!»(til deg som skal arrangere et Sykt Aktivt kurs)
 • Epost til medlemmer i fylket
 • Viktige punkter til gjennomføring av Sykt Aktiv kurs ( står under kursgjennomføring)

Vi vil oppfordre deg/dere til å være litt obs når det gjelder pris for deltageren på Sykt Aktiv kurset. Det er nok lurt å differensiere noe i pris, slik at det er rimeligere for personer som er medlemmer enn de som ikke er medlemmer – Dette selvfølgelig for kurs som kun arrangeres av og for Norsk Revmatikerforbund. Dersom kurset arrangeres i samarbeid med en Frisklivssentral, bør prisen være lik eller gratis.

Sjekkliste til gjennomføring av kurs

Her finner du en praktisk sjekkliste for å planlegge, arrangere og følge opp kurset på en god måte. Listen inneholder hva du bør gjør i forkant av kurset. Trykk her for å se sjekklisten.

Hvem skal man ta kontakt med

Dersom du som Frisklivsagent skal eller vurderer å arrangere kurs, kan du ta kontakt med Ole-Martin Wold på ow@revmatiker.no

Det er smart å ha god kontakt med fylkeslaget for økonomisk støtte og markedsføring. Vi anbefaler å samarbeide med leder, sekretær, FUNKIS ansvarlig og informere Ole-Martin for evt støtte. Det er viktig for oss at vi vet når kursene arrangeres, da vi får spørsmål om når neste kurs er fra mange hold.

Samarbeidsmodellen med frisklivssentralen

Vi utarbeider i dag gjennom prosjektet “Frisklivsløftet” en samarbeidsmodell som skal brukes i samarbeid mellom Norsk Revmatikerforbund og kommunenes frisklivssentraler. Denne legges ut når den er ferdig, som vil bli i slutten av 2021.

Hei Frisklivsagent

Her får du tips og råd for deg som skal arrangere et Sykt Aktiv kurs.

Hei Frisklivssentral

Her får du et enkelt innføringsdokument som du kan sende til frisklivssentralen.

Markedsføring og rekruttering:

Vi har utformet markedsføringsmateriale som er enkelt å ta i bruk. Dette inkluderer blant annet plakater som kan henges opp, forslag til pressemelding, forslag til nyhetssak og FB-status, og forslag til e-post tekst som kan sendes ut til medlemmer. Alt dette ligger i verktøykassen for Frisklivsagenter. Kursmateriale (kurskompendie) får man ved å sende e-post. Du kan få tilsendt link og tilgang til verktøykasse ved å sende e-post til ow..revmatiker.no. Her finner du….

Husk å sørge for at kurset blir lagt inn i aktivitetskalenderen på www.revmatiker.no

Påmelding til kurset:

Det er en variasjon i hvilke rutiner fylkeslagene har for påmelding til kurs. Dere står fritt til å velge den måten som passer best for dere, men det er smart å velge en måte som gjør det er enkelt for deltakerne å melde seg på. Gode alternativ kan være påmelding via sms eller ved bruk av elektronisk påmelding. Husk å bli enig om hvem i fylkeslaget som har ansvar for dette og hvordan dere skal gjøre det. Ved samarbeid med frisklivssentralen må dere også avklare med dem hvem som tar ansvar for påmeldingen, og rollefordeling med promotering.

Praktisk tilrettelegging:

Husk å bli enig med fylkesstyret om hvordan disse tingene skal bli fulgt opp:

 • Innmelding til FUNKIS
 • Økonomiansvar
 • Ansvar for kurslokaler og evt. bevertning (ved gjennomføring av kurset som kveldskurs) (bevertning må også avklares med utleier av lokale, om det er noe de har mulighet til å bidra med)
 • Ansvar for kontakt med hotellet (ved gjennomføring av kurset som hotellkurs)
 • Kurskompendium til deltagere (ta kontakt med ow@revmatiker.no)