Hopp til innhold
Forside / Om NRF / For tillitsvalgte / Trening og mestring / Frisklivsagenter / Retningslinjer for Frisklivsagenter
Støtt oss

Retningslinjer for Frisklivsagenter

Hva er Sykt Aktiv

Sykt Aktiv er et friskfokusert mestringskurs i 5 deler, som på en engasjerende måte leder deltagerne gjennom en prosess for å lære om hvordan de kan ha et aktivt liv til tross for kronisk sykdom. Kurset er utviklet spesielt for målgruppen revmatikere i alderen 20-55, og et kurs er utviklet spesielt tilpasset aldersgruppen 55+.

Om aldersveiledningen

Deltagerne på Sykt Aktiv kursene som var nye i NRF og kom inn som følge av dette, har gitt klar tilbakemelding på at aldersbegrensningen var helt avgjørende for at de skulle melde seg på. Det er viktig at Sykt Aktiv fortsatt skal være for de mellom 20-55, som medlemsrekrutterende tiltak. Men selve mestringskurset kan være nyttig for folk i alle aldre. Det er nå utarbeidet et mestringskurs kalt Sykt Aktiv +, som er spesielt tilpasset revmatikere over 55 år. Vi har utviklet Sykt AKTIV +, som skal være åpent for alle og spesielt tilpasset revmatikere over 55 år.

Retningslinjer

Det er utarbeidet retningslinjer for NRF`s Frisklivsagenter og for gjennomføring av kurset Sykt Aktiv. Dokumentet består av informasjon om Frisklivsagenter og Sykt Aktiv, bakgrunn for disse og om hva slags kvalifikasjoner det ønsket av Frisklivsagentene. Trykk her for å se retningslinjene