Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Tenåringsweekend i Alta
Støtt oss

Tenåringsweekend i Alta


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 13.03.2016 / Oppdatert: 21.04.2016


Fredag 22. januar tok vi med oss 25 spente tenåringer til Alta i Finnmark på en tenåringsweekend utenom det vanlige. Det skulle vise seg å bli en innholdsrik helg med minnerike opplevelser.

Første kveld fikk vi tid til å bli kjent med hundene hos Trasti & Trine under en annerledes natursti med oppgaver for både oss og huskyene.

Deretter ble det disket opp med de lekreste retter, en fin avslutning på en lang dag med reising og frisk luft. Omkring halvparten av de tøffe ungdommene valgte også å tilbringe første natten ute i lavvo i den kalde Finnmarkslufta.

Lørdag var fullspekket med utendørsaktiviteter, og alle så ut til å være fornøyde med programmet. På tapetet stod flere timer med hundesledekjøring og fotokurs, kun avbrutt av servering av reinsdyrsgryte i lavvoen mens vi fikk høre om gammel samisk overtro og spennende historier.

Vi var til og med så heldige å få se nordlys på turen vår, noe som for mange var for første gang.

Også lørdagen var det duket for fantastisk tre-retters meny hos Trasti & Trine, med blant annet fiskesuppe og elggryte. Vi avsluttet kvelden med quiz og skravling i fellesstuen.

Søndagen startet tidlig med hjemreise. Det var en fornøyd og sliten gjeng med ungdommer og ledere som vendte nesen hjemover etter en aktiv og sosial helg.

Se vår Facebook-side HER for flere bilder fra turen vår!