Hopp til innhold
Forside / nyheter / Revmatikerforbundet tar debatten om rehabilitering
Støtt oss

Revmatikerforbundet tar debatten om rehabilitering


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.10.2015 / Oppdatert: 28.06.2016


Revmatikerforbundet tar debatten under Arendalsuka - og krever svar på hva som skjer med rehabiliteringen i fremtiden. Alle snakker om rehabilitering, men ingen gjør noe med det. Når får vi handling, ikke bare ord?

Norsk Revmatikerforbund og Norsk Fysioterapeutforbund ønsker svar. Derfor inviterer vi til en skikkelig lunsjdebatt om nettopp rehabilitering under Arendalsuka 2015.

Samhandlingsreformen og kommunereformen flytter ansvaret for rehabiliteringen over til kommunene. Hvordan vil politikerne møte de utfordringene dette gir? Betyr nytt og mer ansvar også mer penger? Vil det bli satset på rehabilitering i fremtiden?
Arendalsuka en viktig arena

Viktig arena

– Arendalsuka er en viktig arena å være til stede på for NRF, sier general sekretær i Norsk Revmatikerforbund Tone Granaas.

Arendalsuka er en årlig arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Norsk Revmatikerforbund er på plass for å vise at vi er en tydelig samfunnaktør og for å skape debatt og kreve svar. For hva skjer egentlig med rehabliteringen i fremtiden?

– I fjor lanserte vi våre politiske notater i Arendal, og fikk muligheten til å dele dem ut personlig til flere av landets nasjonale helsepolitikere. Det gav oss igjen en god mulighet for oppfølging i etterkant og et viktig relasjonsbyggende arbeid. I år samarbeider vi med Fysioterapiforbundet og setter fokus på rehabilitering i kommunene og behov for flere fysioterapeuter, forteller Granaas.

Debatten om rehabilitering

Debatten går av stabelen på lørdag, og Revmatikerforbundets barne- og ungdomsgruppe BURG vil  holde appell under arrangementet.

Som alltid under Arendalsuka står er det NRFs fylkeslag i Agder på stand i mange dager for å spre informasjon om organiasjonen. Generalsekretæren roser innsatsen.

– De gjør en utrolig flott jobb, sier hun.

Granaas har både et ønske og en oppfordring til alle personer med revamtisme.

– Jeg ønsker alle NRF’ere godt valg over det ganske land, og husk at det ennå ikke er for sent å fortelle politikerne der du bor hva du trenger mer av for å mestre din hverdag bedre og kunne leve et mer aktivt liv, sier hun.