Hopp til innhold
Forside / nyheter / Verdens revmatikerdag feires 12. oktober
Støtt oss

Verdens revmatikerdag feires 12. oktober


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 26.10.2015 / Oppdatert: 23.03.2016


Sammen står vi sterkere. Derfor mobiliserer lag og organisasjoner over hele verden felles krefter på den internasjonale revmatikerdagen 12. oktober - alt for å øke bevisstheten rundt revmatisme og muskel- og skjeletthelse. Og når vi alle roper i kor, er det lettere å bli hørt.

12. oktober markeres verdens revmatikerdag. Vi gjør vi det med stands og aktiviteter over hele landet.

Sammen står vi sterkere. Derfor mobiliserer lag og organisasjoner over hele verden felles krefter på den internasjonale revmatikerdagen 12. oktober – alt for å øke bevisstheten rundt revmatisme og muskel- og skjeletthelse. Og når vi alle roper i kor, er det lettere å bli hørt.

Høy aktivitet over hele landet

NRFs lokallag kjører stands og aktiviteter over hele landet denne dagen. By- og gatebildet skal males oransje, og vi skal informere om både muskel- og skjeletthelse og vårt arbeid.

– Vi er stolte av å ha så høy aktivitet i hele landet. Gjennom å være synlig i det lokale gatebildet viser vi at vi finnes og bidrar til å holde våre kampsaker varme, sier generalsekretær Tone Granaas.

Hun ønsker å bruke dagen til å fortelle om sykdommene – på godt og vondt.

– Veldig mange er berørte, enten gjennom egen diagnose eller pårørende. Våre historier har gjenklang langt utover egen medlemssmasse. Vi vet hva som fungerer og hva personer med revmatisme og muskel- og skjelletsykdommer behøver for å leve bedre liv, sier Granaas.

Vi må handle – nå

Årets tema for den internasjonale revmatikerdagen er «It’s in your hands. Take action». Sagt på norsk: Det er i dine hender, handle nå.

Det gjelder både pasienter, pårørende, familie, helsepersonell og politikere. Vi må alle handle for at gode endringer skal skje. Temaet skal minne oss på at vi må benytte enhver anledning til å stå opp og gjøre en innsats for å sikre livskvaliteten til mennesker med revmatiske sykdommer. Et enkelt, men viktig budskap.

Les mer om den internasjonale revmatikerdagen på nettsiden til World Arthritis Day. Innholdet er på engelsk.