Hopp til innhold
Forside / nyheter / 15 år på stand: – Givende og viktig!
Støtt oss

15 år på stand: – Givende og viktig!


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 29.04.2019 / Oppdatert: 29.04.2019


Hver 14. dag står noen fra Oslo fylkeslag på stand på Diakonhjemmet. Det har de gjort de siste 15 årene. Denne uken er det Groruddalen Revmatikerforening sin tur.

Gerd Jenny Aanerud (59) er leder i Groruddalen Revmatikerforening. Sammen med Gerd Nikolaisen (64), som blant annet er nestleder i Oslo fylkeslag, har hun satt opp stand ved poliklinikken på Diakonhjemmet sykehus. Der står de for å informere om NRF, men også for å være til hjelp for pasientene og de som jobber på sykehuset. – Noen er lei seg eller stressa før et legebesøk, og trenger noen å snakke med. Da prøver vi å få dem til å slappe av og forteller dem at det er lurt å være positiv og løsningsorientert hos legen, sier Gerd.

– Det hender at vi treffer på personer som akkurat har fått vite at de har en revmatisk diagnose. De er ofte fortvilet og opprørt, og da kan det være godt å snakke med en likeperson. En som vet hvordan det er. Likepersonsarbeidet er noe av det viktigste vi gjør, sier Gerd Jenny fornøyd.

Dette er en artikkel som tidligere er publisert i NRFs medlemsblad R-Magasinet nr 4/2018. Som medlem i NRF mottar du medlemsbladet vårt gratis rett hjem i postkassen fire ganger i året. Les mer om fordelene ved å være medlem i NRF på våre medlemssider. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn her.