Hopp til innhold
Forside / Diagnoser
Støtt oss

Diagnoser

Det finnes over 200 forskjellige revmatiske diagnoser. De ulike revmatiske sykdommene kan arte seg veldig ulikt, men felles for alle er at tidlig diagnose og tilrettelagt behandling sammen med livsstilsendringer, kan gjøre stor forskjell for livskvaliteten til den som lever med sykdommen.

Mer enn 1 million mennesker i Norge lever med en revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager. Man antar at rundt 300 000 av disse har en revmatisk sykdom.

De fleste revmatiske sykdommer er kroniske og medfører stivhet og smerter i ledd og muskler, men ved noen diagnoser kan også huden, lungene, slimhinnene og andre organer bli rammet.

På disse sidene har vi samlet informasjon om de vanligste revmatiske sykdommene. Du kan lese om symptomer, behandling og hva du selv kan gjøre for å få en bedre hverdag.

Vi jobber for deg

Personer med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager utgjør den nest største gruppen sykemeldte og uføretrygdede. Hvis du har fått livet ditt endret av en revmatisk diagnose er du med andre ord ikke alene! NRF arbeider for deg og alle andre som lever med revmatisk sykdom.

Savner du informasjon?

Vi oppdaterer nettsiden vår kontinuerlig og vil fortløpende legge til informasjon om flere revmatiske diagnoser. Send oss gjerne en mail på post@revmatiker.no hvis det er noe du savner!

Diagnosegrupper

Les mer på diagnosegruppene

Diagnosegrupper

Noen å snakke med

En likeperson gir informasjon, råd og hjelp.

LES MER