Hopp til innhold
Forside / Diagnoser / Bursitt
Støtt oss

Bursitt

Bursitt er betennelse i en av kroppens slimposer (bursa). Slike slimposer har vi omkring 80 av rundt om i kroppen. De gjør det lettere for muskler og sener å gli over knokene.

Vanligvis oppstår bursitt som en belastningsskade, det kan være overbelastning over tid, eller det kan være en mer akutt skade, som fører til smerter og nedsatt bevegelighet. Mest utsatt er kne, skulder og hofte-regionen. Det kan være en fordel å holde skadestedet i ro. Har du hatt bursitt en gang, har det en tendens til å komme tilbake. Det kan være lurt å ta forholdsregler, ikke minst for personer som jobber mye i knestående stilling, eksempevis rør- og gulvleggere, og de som arbeider over skulderhøyde,, eksempelvis med spikerpistol, bor, maling og lignende.

Behandling skjer med betennelesdempende medisin (NSAID) eller kortisoninjeksjon. I sjeldne tilfeller kan det være nødvendig.

  • Hva kan jeg gjøre selv?

    Å leve med en revmatisk sykdom gir mange ulike utfordringer i hverdagen. På sidene ”Du og diagnosen” har vi samlet råd og tips om mestring, rettigheter og behandling som kan hjelpe deg å få et bedre liv til tross for sykdommen.

Fant du det du lette etter?

79 67