Hopp til innhold
Forside / Personvern
Støtt oss

Personvern


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.09.2018 / Oppdatert: 12.09.2018


Norsk Revmatikerforbund (NRF) følger personopplysningsloven. Det er viktig for oss å være åpne om de personopplysningene vi samler inn, og om hvordan disse brukes og deles.

Denne personvernerklæringen gjør rede for Norsk Revmatikerforbunds (NRF) håndtering av personopplysninger som samles inn fra våre medlemmer, tillitsvalgte, givere, abonnenter med flere.

Personopplysninger som innhentes og lagres

NRF innhenter og lagrer personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig kommunikasjon. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi lagrer følgende personopplysninger: navn, adresse, telefonnummer, epost, kjønn, fødselsdato (og personnummer for frivillig innrapportering til skattemyndighetene).

For medlemmer som er tillitsvalgte og/eller har verv i organisasjonen vil det, i tillegg til opplysningene over, bli lagret type verv og perioden vervet gjelder. Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, med mindre annet et avtalt.

Utlevering av personopplysninger

Vi benytter oss av eksterne leverandører av datasystemer til registrering av enkelte personopplysninger. Eksempler på eksterne systemer er medlemsregisteret, verktøy for påmelding til arrangement, postutsendelser, spørreundersøkelsesverktøy og nyhetsbrev.

Leverandørene får kun tilgang til de opplysningene de trenger til det oppdraget de er satt til å gjennomføre. De vil ikke ha anledning til å benytte informasjonen til andre formål og vi har avtale med dem om at informasjonen skal slettes etter at utsendelsen er gjennomført eller behovet for registrering er opphørt.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som en nettside kan forespørre din nettleser om å lagre på din datamaskin. Når du besøker samme nettside igjen, vil nettleseren sende inn informasjonskapslene sammen med forespørselen om sideinnholdet. På denne måten vil nettsiden vite at det er samme bruker som besøkte siden tidligere. Det er helt opp til deg om det skal lagres informasjonskapsler, og om disse skal sendes tilbake til nettsiden. Informasjonskapsler slettes automatisk etter en viss tid, angitt av nettsiden.

Det brukes ofte informasjonskapsler når man logger inn på et nettsted, og enkelte sider vil derfor ikke fungere om man deaktiverer funksjonen. Les mer om hvordan vi bruker cookies her.

Slik administrerer du informasjonskapsler i din nettleser.

Nyhetsbrev

NRF sender ut nyhetsbrev cirka 12 ganger per år via e-post. For at vi skal kunne sende e-post med nyhetsbrev må du registrere en e-postadresse. MailChimp er databehandler vi bruker for nyhetsbrevet. Opplysningene NRF samler inn for tjenesten, lagres hos MailChimp.

Abonnerer du på nyhetsbrevet, tillater du at:

  • e-post, tidspunkt for registrering og IP-adresse blir overført til MailChimp
  • e-post, tidspunkt for registrering og IP-adresse blir lagret hos MailChimp
  • nyhetsbrev blir sendt fra MailChimp til din e-postadresse

MailChimp lagrer e-postadresser og IP-adresser så lenge hver enkelt velger å stå som mottaker av nyhetsbrevet fra NRF. Dersom du ønsker å endre e-postadresse eller velger å melde deg av nyhetsbrevet kan du gjøre dette ved å følge linkene nederst i et nyhetsbrev, eller melde fra til NRF på post@revmatiker.no.

Les mer om personvernvilkårene til MailChimp her.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysningene som vi har registrert om deg. Du kan be om retting, sletting og tilpasning av dine opplysninger.

Ta kontakt med oss på: