Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen
Støtt oss

Du og diagnosen

Når du har en revmatisk sykdom, eller andre muskel- og skjelettplager, er det viktig å vite hva du selv kan gjøre for å leve et godt liv med diagnosen – og for at de dårlige periodene blir mildere eller kortere.

Noen personer med revmatisk sykdom eller andre muskel- og skjelettplager holder plagene i sjakk med sunt kosthold og mosjon. Andre har stort utbytte av fysioterapi og andre manuelle behandlingsformer, mens mange er avhengige av ulike medisiner for å komme gjennom hverdagen. Diagnosene varierer også med alvorlighetsgrad. Vi er forskjellige og har ulike behov.

Vi vet at trening og bevegelse er viktig for å beholde rørligheten og for at vi skal orke mer. Vi vet også at sunt kosthold og mental balanse har stor betydning for helsen. Kanskje kjennes det tungt å tenke på dette midt i alt annet. Da er det godt å vite at det ofte ikke skal så mye til for at det monner.

I venstre marg finner du informasjon og tips om alt fra trening, kosthold, søvn med mer. NRF har utviklet en rekke treningsprogram, både for trening ute og inne, som passer for revmatikere.