Hopp til innhold
Forside / nyheter / Advokatspalten: avbrutt utenlandsferie
Støtt oss

Advokatspalten: avbrutt utenlandsferie


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 11.06.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Penger tilbake for avbrutt utenlandsferie
Sommerferien nærmer seg, men mange av oss som hadde planer om å reise til utlandet får ikke dratt på grunn av koronapandemien. UD fraråder de fleste utenlandsreiser i sommer. Kan de som allerede har betalt for utenlandsferien få pengene tilbake?

Ingen generelle regler om refusjon
Det finnes ingen generelle regler som gir deg rett til å kreve tilbake penger på grunn av koronaviruset. Om du har rett til refusjon avhenger blant annet av hva slags reise du har bestilt, avtalevilkårene og reiseforsikringen.

Flyreiser
Hvis flyet ditt blir innstilt, kan du kreve å få tilbake pengene for flybilletten.

Noen erstatning eller kompensasjon utover å få refundert billettkostnaden, kan du imidlertid ikke regne med i disse koronatider. Hvis årsaken til innstillingen skyldes koronautbruddet, anses innstillingen som så ekstraordinær at de vanlige reglene om kompensasjon ikke gjelder.

Hotell

Hvis hotellet du har bestilt blir stengt på grunn av koronaviruset, så har du i utgangspunktet rett til å få tilbake pengene du har betalt. Men hvis det er slik at du ikke kommer deg til hotellet på grunn av koronasituasjonen, kan du i utgangspunktet ikke kreve tilbakebetaling.

Pakkereiser
Ved pakkereiser gjelder et nokså sammensatt og komplisert regelverk. Som en slags hovedregel har du imidlertid rett til å avbestille uten å måtte betale gebyr hvis det er mindre enn 14 dager til avreise.

 

Advokat Andre Adolfsen
Aurlien Vordahl & Co Advokatfirma A/S