Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Grunnkurs i likepersonarbeid
Støtt oss

Grunnkurs i likepersonarbeid


Skrevet av: Sogn og Fjordane / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 28.08.2018

Postet i: Sogn og Fjordane / Aktivitet: For tillitsvalgte


Grunnkurs i likepersonarbeid etter dei nye retningslinjene

Det vert likepersonkurs på Thon Hotel Jølster fredag 21.-23.september, der Anna Fryxelius er kursleier.

Kurset vil omhandle dei nye retningslinjene for likepersonarbeid og gir kursbevis som godkjend likeperson, noke som er viktig framover både m.t.p. likepersonarbeid og for å kunne motta stønad til dette arbeidet.

Likepersonsarbeid er en arena for erfaringsutveksling, der den eigenbaserte erfaringa er grunnlaget for organisert støtte og hjelp til andre revmatikere og deres pårørande.

Likepersonsarbeidet kjennetegnes ved at det er frivillig og ulønna og kjem i tillegg til den omsorgen den enkelte får frå familie, vener, kollegaer og omgivelsene for øvrig.

Likepersonstiltak skal ikkje erstatte profesjonsomsorgens behandlings- og rehabiliteringstiltak eller fagkunnskapen i resten av hjelpeapparatet.

Norsk Revmatikerforbund har no hatt eit lengre utviklingsprosjekt på likepersonsarbeidet. Ønsket er å styrke dei lokale likepersonsaktivitetene og sørge for god kvalitetssikring i alle ledd. Som del av dette er det utarbeida nye retningslinjer for likepersoner og fylkesrettleiare, og et nytt kursopplegg for likepersonsopplæring på fylkesnivå.

Kurset gjeld både for «gamle» og nye likepersonar. Alle som allereie er likepersoner i NRF Sogn og Fjordane treng no nye kurs for å ha rett til å rapportere likepersonsaktiviteter i lokallag og fylkeslag. Så no håper vi at alle våre likepersoner har mulighet til å sette av denne helga til ei lærerik, sosial og triveleg samling på Skei.

Om du leser dette, og kjenner at du gjerne kunne tenke deg å være likeperson eller vil vete meir om det, er du hjartleg velkomen til å ta kontakt med styret i lokallaget ditt, eller fylkesveilederen vår Solfrid Honningsvåg. (solfrid_honning@hotmail.com / tlf 416 56 159 )