Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Grunnleggende instruktørkurs 2-4. juni
Støtt oss

Grunnleggende instruktørkurs 2-4. juni


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 02.06.2023 / Oppdatert: 03.05.2023

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: Åpent og for alle, Instruktørkurs, Mosjon/trening


Endelig braker det løs med et grunnleggende instruktørkurs for deg som vil lede personer med revmatisk sykdom i trening og aktivitet

Hvem er dette for?

Dette er for deg som skal lede/drive trening og aktivitet personer med revmatisk sykdom eller muskel og skjelett plager. Utdanningen gjelder både for vann og sal. Åpent for deltagere fra alle fylkeslag og lokallag.

Kursbeskrivelse

Målet med dette grunnleggende instruktørkurset er at du skal få kjennskap til hvordan du kan planlegge og lede sal-, ute- og varmtvanns trening for mennesker med revmatisk sykdom (muskel- og skjelettsykdom). Kurset tar for seg emnene:

E-Læring før kursstart:

  • Kroppens oppbygning (anatomi)
  • Kroppens funksjon (fysiologi)
  • Treningslære

Undervisning på kurset:

  • Treningslære
  • Sykdomslære
  • Instruktørrollen
  • Praksis i vann og på land
  • Gruppearbeid
  • Aktivitetsbasert likeperson
  • Noe sykdomslære og nyere forskning

I tillegg vil det bli praktiske treningstimer i basseng og sal. For å kunne gjennomføre kurset på kun en helg, kommer det noe studievirksomhet før og etter samlingen. Studievirksomheten kommer i en form av e-læringsmodul før kursstart og en case du kan forberede deg på, og en øktplan som skal sendes inn i etterkant av kurssamlingen for å bli godkjent instruktør. Du blir automatisk godkjent som instruktør når du leverer inn øktplanen i etterkant av kurset, og det er ingen spesifikke krav til selve planen.

Viktig forventningsavklaring!

Praksis i kurset betyr at du som deltager planlegger og leder ca 5-10 minutter med trening foran en gruppe av de andre deltagerne. Det er opp til deg selv hvilke øvelser du ønsker å bruke, og det er lagt opp til praksis i vann og i sal.

E-læringsdelen før selve kursstart vil gi deg litt leseforberedelser, video å se på og et par oppgaver som du må besvare. Du kan bruke så lang tid du ønsker for e-læringen i forkant av kurset. Casen du får utdelt kan du få tid på å forberede deg for praksisen.

33 plasser – først til mølla! Påmelding her

Praktisk informasjon

Dato og tid start/slutt): Start 2.06 kl 16.00 ― slutt 4.06 kl 15.30

Sted: Trondheim – Scandic Nidelven + pirbadet

Kursavgift/Egenandel medlem: Kr 3500,- som inkluderer reise, opphold, kursmateriale, instruktørhefte, oppfølging og evaluering.

Kursavgift ikke-medlem: Kr 4500,- som inkluderer reise, opphold, kursmateriale, instruktørhefte, oppfølging og evaluering.

Kursansvarlig: Ole-Martin Wold (ole.martin@revmatiker.no)

Påmeldingsfrist: 2. mai 2023