Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Kommunikasjonskurs for par
Støtt oss

Kommunikasjonskurs for par


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 05.07.2017

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: Åpent og for alle, Barn og Unge, Mestring


Velkommen til PREP kommunikasjonskurs for par, på flotte Hurdalsjøen Hotell!

Målgruppe: Par der en av partene er kronisk syk.

Bra forhold kan bli endra bedre

– Det handler om å forstå og bli forstått.

«Om den ene parten er syk, er det enda større grunn til å være gode på å snakke sammen. Det handler ikke om at man alltid må være enig, men å forstå hverandre bedre». sier Lotta Svartdahl. Lotta er familieterapeut og revmatiker. Hun er i likhet med mannen Aril sertifisert PREP-kursholder fra Modum Bad. Kurset er forskningsbasert, og halverer skilsmisserisikoen.

Lotta og Aril er erfarne kursholdere, og sier dette:  «Dette er en unik mulighet til å oppdage hverandre på nytt. Man trenger å nære flammen, for at den skal brenne, og vanne blomstene hvis vi skal få dem å blomstre. Kurset er en investering i samlivet.

Hva kan dere forvente?

PREP-kommunikasjonskurs handler mye om kjærlighet, glede, moro og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon. Målet er at dere skal lære å kjenne igjen hva som kan skade forholdet og få noen verktøy til å forbedre kommunikasjon og problemløsing. Det går til og med an å lære å ”krangle” på en god måte. Dette er ikke terapi, men et kurs med korte foredrag som krydres med videoklipp og typiske situasjoner som alle kjenner seg igjen i. Kurset passer for alle som ønsker å pleie forholdet, uansett alder. Undervisningen er felles, men parene får korte oppgaver som de skal løse på tomannshånd, Slapp av – ingen trenger å dele noe privat i grupper eller i plenum. Bare paret selv utforsker og snakker sammen om de forskjellige temaene. ”Alt du er bevisst  på – kan du gjøre noe med. Det du ikke er bevisst på – gjør noe med deg”.

Samlingen finner sted fra torsdag kveld 5 oktober til etter lunsj søndag 8 oktober. Selve kurset er fredag og lørdag. Takket være støtte fra Extrastiftelsen kan vi gjennomføre dette kurset med lav egenandel.

Pris: for reisekostnader, 3 overnattinger, full pensjon – og PREP-kurs betaler NRF-medlemmer kun 4.500 kr per par. BURG-medlemmer mellom 25-35 betaler kun 2.500 kr per par.

Vi tilpasser programmet slik at dere to har tid til å nyte hverandres selskap, enten det er ved bassengkanten, i boblebadet, i badstuen, på tur langs Hurdalssjøen eller kanskje på en kanotur.

Alle deltagerne blir bedt om å svare på et anonymt spørreskjema før og etter kurset. Hvis du ikke vil delta i denne spørreundersøkelsen er det viktig at du sier fra.

Påmeldingsfrist er 25. august. Det er plass til 20 par på kurset, og det er førstemann til mølla som gjelder. Påmelding via denne linken.

Vi kan ordne med felles transport fra Gardermoen torsdag ettermiddag.

Praktisk informasjon

Dato og tidspunkt: 5. oktober kl 18.00 til 8. oktober kl 12.00.

Sted: Hurdalsjøen Hotell

Egenandel for par der minst en partner er NRF-medlem: 4.500 per par.
Egenandel der en partner er BURG-medlem mellom 25 og 35 år: 2.500 per par.
Egenandel der ingen er NRF-medlem: 10.000 per par.
Prisen inkluderer reise til/fra hjemsted, hotellrom med helpensjon 3 netter, kursmateriell, forelesninger og forfriskninger under kurset.

Kursansvarlig: Anna Fryxelius, af@revmatiker.no.

Påmeldingsfrist: 25. august.

Kontaktinformasjon: NRF sentralt v/Anna Fryxelius via post@revmatiker.no. Kursholder Lotta Svartdahl: lottasvartdahl@gmail.com.

Kurshelgen gjennomføres på Hurdalsjøen Hotell, 25 minutter fra Gardermoen. For de som ønsker å ta egen bil, dekkes kilometergodtgjørelse med sats 3,50 per km. Hvis dere flyr så avtaler vi felles transport fra Gardermoen til hotellet torsdag ettermiddag og evt fredag morgen.

Velkommen!