Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Matnyttig – Et kostholdskurs tilrettelagt revmatisk sykdom
Støtt oss

Matnyttig – Et kostholdskurs tilrettelagt revmatisk sykdom


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 31.10.2020 / Oppdatert: 19.10.2020

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: For likepersoner/veiledere, For tillitsvalgte, Likepersonsarbeid


Bli med på et kostholdskurs, et kurs for deg som ønsker å leve et sunnere og friskfokusert liv!

MatNyttig er utviklet for deg med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager i alderen 16 år og oppover. I kurset fokuserer vi på økt forståelse av hva et variert kosthold kan bidra med for deg. Studier gjennom årene viser en sammenheng mellom kosthold og revmatisme. Mange med en revmatisk sykdom reagerer på enkelte matvarer, symptomer som preges av en forverring av sykdommen og med økt stivhet og smerter i ledd. Kostholdsanbefalinger ved revmatisk sykdom har fokus på symptomlindring og opprettholdelse av god ernæringsstatus. Det anbefales derfor et variert og næringsrikt kosthold med et spesielt fokus på tilstrekkelig inntak av enkelte næringsstoffer. Alle kostholdsanbefalinger i kurset er etter helsemyndighetens anbefalinger.

Kurset inneholder blant annet temaer som kostholdsvaner, hvorfor følge kostholdsråd, frukt og grønnsaker, viktige næringsstoffer, proteiner, fett og karbohydrater. Kurset vil også bestå av praktisk matlaging og/eller andre praktiske oppgaver. I og med at dette er et e-læringskurs, vil den praktiske matlagingen og/ eller andre praktiske oppgaver skje hjemme hos hver enkelt. Kurset vil bestå av to lørdager med undervisning. De praktiske oppgavene vil foregå mellom disse lørdagene. Det vil altså være én undervisningsdag før— og en etter det praktiske arbeidet.

Frisklivsrådgiver fra NRF nasjonalt og folkehelsearbeider med ernæringskompetanse har sammen mye erfaring og kunnskap innenfor temaene. Kurset vil gi deg personlige erfaringer med kosthold og ernæring samt gi deg praktiske tips som vil gjøre det enklere å spise i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger.

Kurset skjer i regi av Norsk Revmatikerforbund.

Dette kurset er tilrettelagt likepersoner/veiledere i Norsk Revmatikerforbund. Vi legger opp til at likepersonene som gjennomfører dette kurset selv kan arrangere et slikt kostholdskurs i sine lokallag/fylker. Ta kontakt med ditt lokallag eller fylkeslag dersom du ønsker å delta på et kostholdskurs arrangert av likeperson. 

Påmeldingsfrist: 10. oktober. Det er plass til maksimalt 12 antall personer på kurset, og det er førstemann til mølla som gjelder.

Praktisk Informasjon

Tid/dato: Del 1 Lørdag 31. oktober kl: 10:00-17:00 og Del 2 lørdag 14. november kl: 10:00-17:00

Kursansvarlig: Thea Kristine Lande og Ole-Martin Wold

Egenandel: Gratis

Kontaktinformasjon: NRF sentral v/Ole-Martin Wold: ow@revmatiker.no

Påmelding her: Meld deg på her

Påmelding til undervisningen finner du ved å trykke her

Har du havnet på venteliste for kurset? Frykt ikke, vi arrangerer flere kurs utover vinteren/våren 🙂

Velkommen til kurs!