Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Kurs for diagnosespesifikke likepersoner
Støtt oss

Kurs for diagnosespesifikke likepersoner


Skrevet av: Anna Fryxelius / Publisert: 24.04.2019 / Oppdatert: 23.01.2019

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: For tillitsvalgte, Likepersonsarbeid, Medisinsk, Diagnose, Forskning


Velkommen til kurssamling om diagnosespesifikk veiledning

I NRF er det våre likepersoner som veileder og hjelper mennesker som sliter med revmatisk sykdom, smerter og plager i muskler og ledd. De som nylig har fått en revmatisk sykdom ønsker ofte å snakke med noen som har samme diagnose som dem selv. For mange diagnoser er det spesielle hensyn som må tas, spesielt innenfor bindevevsdiagnosene har pasientgruppene ulike behov. For å kunne hjelpe mennesker med disse sykdommene på en god måte arrangerer NRF Nasjonalt kurs i diagnosespesifikt likepersonsarbeide i april 2019.

De siste årene har NRFs Diagnosegrupper gjennomført et forskningsseminar på OuS Rikshospitalet der det presenteres ny kunnskap om ulike bindevevssykdommer. I 2019 gjennomfører NRF nasjonalt et likepersonskurs i forbindelse med bindevevsseminaret. Fylkesdiagnosekontakter anbefales å delta. Det blir også mulig for ressurspersoner fra landsdekkende diagnosegrupper og tillitsvalgte i lokale diagnoseforeninger å delta.

Praktisk informasjon

  • Dato: 24.-26. april 2019 i Oslo sentrum
  • Sted: Torsdag ettermiddag er vi på OuS Rikshospitalet – resten av kurset samt overnatting er på Thon Hotell Slottsparken
  • Hvem: Åpent for likepersoner fra alle fylkeslag, som vil ha fordypning og spesialkunnskap om diagnosespesifikt arbeide. Fylkesdiagnosekontakter vil få nyttig kunnskap og påfyll
  • Egenandel: 3000 kr inkluderer reise, kurs og opphold, 2 netter
  • Dialogseminaret på Ous Rikshospitalet inngår som den medisinsk-faglige delen av kurset
  • Landsdekkende diagnosegrupper som organiserer likepersonstands under seminaret får sende to deltagere uten egenandel.

Kurset begynner kl 15.oo onsdag 24. april og avsluttes kl 14.00 på fredag 26 april.

Innhold i kurset

Deltakerne vil få kunnskap om hvordan å gi diagnosespesifikk veiledning og råd. De vil lære om bindevevssykdommer generelt,om livskvalitet med kronisk sykdom og om kommunikasjonsteknikker for effektiv veiledning. Det vil være parallelle seminarer om Fibromyalgi, SLE, Sjøgrens, Systemisk Sklerose og MCTD i samarbeide med OuS Rikshospitalet.
I tillegg vil vi snakke om muligheten for å arrangere diagnosespesifikke temamøter og aktiviteter og hvordan å rapportere likepersonsarbeid.

Meld deg på!
For mer informasjon og påmelding, fyll ut dette skjemaet
Kontaktperson Anna Fryxelius: af@revmatiker.no