Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / MatNyttig – Kostholdskurs i Bodø
Støtt oss

MatNyttig – Kostholdskurs i Bodø


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 07.02.2020 / Oppdatert: 17.01.2020

Postet i: Nordland / Aktivitet: For nøkkelpersoner og entusiaster, Likepersonsarbeid


Bli med på et kostholds-kurs, et kurs for deg som ønsker å leve et sunnere og friskfokusert liv.

MatNyttig er utviklet for deg med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager i alderen 16 år og oppover. I kurset fokuserer vi på økt forståelse av hva et variert kosthold kan bidra med for deg. Studier gjennom årene viser en sammenheng mellom kosthold og revmatisme. Mange med en revmatisk sykdom reagerer på enkelte matvarer, symptomer som preges av en forverring av sykdommen og med økt stivhet og smerter i ledd. Kostanbefalinger ved revmatisk sykdom har fokus på symptomlindring og opprettholdelse av god ernæringsstatus. Det anbefales derfor et variert og næringsrik kost med spesielt fokus på tilstrekkelig inntak av enkelte næringsstoffer. Alle kostholdsanbefalinger i kurset er etter helsemyndighetens anbefalinger.

Kurset inneholder blant annet temaer som kostvaner, frukt og grønt, kjøkkenundervisning, hvorfor kostråd, viktige næringsstoffer, proteiner, fett og karbohydrater mm. Sammen med Frisklivsrådgiver fra NRF nasjonalt og folkehelse ernæringsekspert, som sammen har masse erfaring innenfor temaene. Kurset vil gi deg personlige erfaringer med kosthold og ernæring, og muligheten til å treffe andre i likesinnede.

I kurset forekommer det ulike undervisningsformer der det vil bli vekslet mellom undervisning, praksis, diskusjoner mm.

Kurset ønsker veiledere/likepersoner

Kurset gjennomføres over en helg ved Bodø 7-9 februar.

Påmeldingsfrist er 24. Januar. Det er plass til maksimalt 12 personer på kurset, og det er førstemann til mølla som gjelder.

 

Praktisk Informasjon: 

Kurset start: 7. februar kl: 16 og avsluttes 9. februar kl: 15.

Kursansvarlig: Chi Quynh Vo og Ole-Martin Wold

Egenandel: Kr 2600,-. Prisen inkluderer reise til/fra hjemsted, hotellrom med helpensjon 2 netter, kursmateriell, mat til matlaging, forelesninger, samt forfriskninger under kurset. Egenandelen kan dekkes av lokallag ditt dersom du søker og får det innvilget. Dersom du vil delta på eget initiativ, er det også mulig.

Kontaktinformasjon: NRF sentral v/Ole-Martin Wold: ow@revmatiker.no

Påmelding her: Trykk her for å melde deg på kurset

Velkommen til kurs!