Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Nasjonalt Instruktørkurs
Støtt oss

Nasjonalt Instruktørkurs


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 03.12.2021 / Oppdatert: 05.10.2021

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: Åpent og for alle, Instruktørkurs, Mosjon/trening


Ønsker du å ta instruktørutdanning? Denne utdanningen er for deg som ønsker å lede/drive trening og aktivitet for personer med revmatisk sykdom eller muskel og skjelett plager.

Målet med dette grunnleggende instruktørkurset er at du skal få kjennskap til hvordan du kan planlegge og lede sal-, ute- og varmtvanns trening for revmatikere. Kurset er for alle som ønsker å bli instruktør fra 16 år og oppover. I Norsk Revmatikerforbund er det å ha trygghet som instruktør viktig, og det er en sentral rød tråd i hele kurset. Sammen med den faglige delen, vil det være stort fokus på hvordan en kan skape gode rammer for aktivitet og trening som instruktør for denne målgruppen. Kurset tar for seg emnene:

E-Læring før kursstart:

  • Kroppens oppbygning (anatomi)
  • Kroppens funksjon (fysiologi)
  • Treningslære

Undervisning på kurset:

  • Treningslære
  • Sykdomslære
  • Instruktørrollen
  • Praksis i vann og på land
  • Gruppearbeid
  • Likeperson
  • Noe sykdomslære

I tillegg vil det bli praktiske treningstimer i basseng og sal. For å kunne gjennomføre kurset på kun en helg, kommer det noe studievirksomhet før og etter samlingen. Studievirksomheten kommer i en form av e-læringsmodul før kursstart, og en øktplan som skal sendes inn i etterkant av kurssamlingen for å bli godkjent instruktør. Du blir automatisk godkjent som instruktør når du leverer inn øktplanen i etterkant av kurset, og det er ingen spesifikke krav til selve planen.

Viktig forventningsavklaring!

Praksis i kurset betyr at du som deltager planlegger og leder ca 5-10 minutter med trening foran en gruppe av de andre deltagerne. Det er opp til deg selv hvilke øvelser du ønsker å bruke, og det er lagt opp til praksis i vann og i sal.

E-læringsdelen før selve kursstart vil gi deg litt leseforberedelser, video å se på og oppgaver som du må besvare. Du kan bruke så lang tid du ønsker på e-læringen i forkant av kurset.

30 plasser – førstemann til mølla. Trykk her for påmelding

 

Praktisk informasjon

Dato og tid (start/slutt): Start 3.12 kl 16.30 ― slutt 5.12 kl 15.00

Sted: SCANDIC KRISTIANSAND BYSTRANDA, Kristiansand – Aquarama

Egenandel: Kr 2000 i egenandel, som inkluderer reise, opphold, kursmateriale og instruktørhefte.

Kursansvarlig: Ole-Martin Wold (ole.martin@revmatiker.no)

Påmeldingsfrist: 1. november 2021

Reise og betaling: Dette legges på reiseregning og tilbakebetales hver enkelt deltager. Dersom det er fylkeslag eller lokallag som dekker egenandel, skal de sende oss faktura.